Årets Möteskock 2019

jan 10, 2019

 Välkommen till en smakfull mässa med kulinarisk guldkant. Den 5 februari möts 24 av Sveriges bästa möteskockar på Venue 81 i Stockholm och gör upp om titeln: Årets Möteskock 2019.
Vår souschef Magnus är en av dem.

Magnus-Wallin

Mange har varit med förr. När tävlingen Årets Möteskock 2016 avslutades stod ​vår Magnus Wallin, som silvermedaljör. Juryns motivering; "En komposition med fräschör och balanserade smaker som visar respekt och kärlek till råvarorna." Vi som har äran att äta Manges fantastiska mat varje dag, kan bara hålla med. Mums!

Lite mer om Magnus då...
30 år. Nybliven tvåbarnsfar till Harry och Ellie. Har arbetat i köket på Högberga i sex år, dessförinnan ett par år som säsongare. Efter 3 år på hotell- och restaurangprogrammet pluggade Mange vidare 3 år på universitetet i Grythyttan. Mange är väl den i köket som gärna testar gränserna hos kollegorna med diverse roliga och oroliga practical jokes (en hejare på ”pranks” som konditor Johanna uttrycker det). Byta ut kokta ägg till råa vid personalfrukosten, heheh eller kanske bjuda kollegorna på någon oemotståndligt ​delikatess som han "råkat" tappa hela saltkaret i  😲 Han blir dock alltid förlåten, för hans snälla ögon, och då han också är den som alltid gör det lilla extra för både våra gäster och oss kollegor. ​​De muskliga underarmarna kommer inte enbart från att röra i grytorna. Gymmet är ett välbesökt häng på fritiden. Till barnens stora förtjusning har även Pappa Mange en något överdriven fäbless för pannkakor och glass :) Favoritingrediensen i köket är smör. Som en stor klick smör i det redan goda moset. Otippat; En av hans favoritartist är Icona Pop. Är det något som Mange inte klarar sig utan i köket så är det glada, inspirerande kollegor 💕

Tommy Eriksson i kohagen på Lovö prästgård

En av dessa kollegor är Tommy Eriksson, vår gastronomiska ledare, som förstås finns med och coachar Magnus i tävlingen. Tommy som själv tagit hem både guld och silver i just Årets Möteskock. Och 2016 var det ytterligare guldregn då Tommy tillsammans med Stockholm Culinary Team tog hem OS-guld i tre kategorier. Klart vi är stolta över vårt kök :)

Årets Möteskock är en kocktävling där 24 kockar från kulinariskt utmärkande mötesanläggningar tävlar under en heldag. I tävlingen vill man uppmärksamma den kulinariska upplevelsen i samband med konferenser genom att årligen utse Sveriges bästa möteskock.

PLATS: Venue 81, Drottninggatan 81 i Stockholm
DATUM: Tisdagen den 5 februari 2019
MÄSSAN PÅGÅR: 13.00 – 17.00 

Årets jury: Sayan Isaksson, Norbert Lang och Linnéa Liljedahl

Vi finns på plats som utställare och vi hoppas att du vill komma och träffa oss och vara med att heja fram vår Mange i tävlingen. Anmälan är kostnadsfri och gäller för dig som bokar, köper eller arrangerar konferenser, möten och event.

Mässan arrangeras av Action Fairs. Mer om mässan här »
Anmäler dig kostnadsfritt gör du här » Begränsat antal platser. Ange "Högberga Gård" i meddelandefältet för förtur.

Varmt välkommen!