Trendrapport 2019

feb 13, 2019

"Överraska mig". Det var Göran Adléns enda direktiv till oss inför 2019 års Trendrapport. Ja han vill leva som han lär - att kunna släppa kontrollen å ena sidan, att förstå överraskningsekonomin å andra. Och igår var det äntligen dags. En fullsatt föreställning av och med Göran Adlén hos oss på Högberga Gård. Hundratals timmars förberedelser som kom att ge 12 timmars ren inspiration, massa ny kunskap, överraskningar, energi och härligt nya bekantskaper. Vi fick höra om AI, robotisering, hälsa, det hållbara samhället och mycket annat spännande. ​
Vi fick se prylar som vi inte trodde fanns och framförallt förstå varför KÄRLEK
blir 2020-talets viktigaste konkurrensmedel.

Och själva bestämde vi oss för att genomföra allt i helt egen regi. Från ax till limpa.

Högberga Gård på Lidingö i morgonljus

Dagen kunde inte börja bättre...

Love is all you need

​Love, love, love...

Trenddagen med Göran Adlén i konferenslokal på Högberga Gård

Det blev vår egen "Wall of fame" som fick välkomna Göran till lokalen. Fantastiska bilder som fenomenala fotografen Knut Koivisto ligger bakom. Knut själv var också på plats - superkul tyckte vi.

Lunchen. Framtiden. Framtiden är redan här. Holistiskt. Etiskt. Hållbart. Närproducerat. Klimatsmart. Och nästan onödigt gott. Vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson med team kan verkligen överraska och få vilka smaklökar som helst att dansa tango. Och till det - varför inte lite underhållning som berör lite extra, tänkte vi.

Opera med Freddy Amigo på Högberga Gård

In i matsalen kliver Freddy Amigo och fyller hela rummet med en sån enorm närvaro och passion och ett operaframträdande som gav tårar, rysningar och stående ovationer. Den mannen alltså!! Extra roligt att överraska Göran med detta moment då vi snappat upp att de jobbat i hop vid tidigare tillfälle...

Kock lagar mat på Högberga Gård

Rent artisteri också bakom kulisserna... Ord snappade från kvällsmenyn (förutom att vi köpt in en hel lycklig mjölkko då) rödbetor, grov tartar, ​brynt smör, lokal getost, fänkålspollen, fläderkapris, kryddstekt pulled beef, varm betakräm på sprits, betor, pollen, kapris, styckdetaljer från mjölkko, gräddrostad kålrot, kalvsky, lökbåt fylld med senap, lättpicklad kålrot, lökkräm, Bakat Äpple, mazarinbotten, vaniljglass...

Kockar in action

Fullt fokus. Gustav och Tommy.

detalj

Middagsdukningen a la återbruk stod vår egen festkoordinator Anna Nord för. Hatten av för Anna!

dukningsdetalj

Festlokalen dukad på Högberga Gård på Lidingö

Underhållning med Suit and Tie i festlokal på Högberga Gård

Efter nio timmar med trender behöver man inte bara onödigt god mat - man behöver röra på sig också - därför tog vi in stjärnorna som kan få precis vem som helst att dansa på bordet. Nisse och Håkan med sin middagsshow Suit & Tie. Jösses vilken energi. Och vilken underbar avrundning på en oförglömlig dag.
Kan varmt rekommenderas.