"Reptilyngling"

maj 14, 2020

August Strindberg - vän med Klas Fåhraeus på Högberga Gård August Strindberg 🌹 En av Sveriges mest betydelsefulla författare. Idag är det på dagen 108 år sedan han lämnade jordelivet men många härliga minnen lever kvar hos oss på Högberga Gård. Han var nämligen en av alla stjärnor i dåtidens kulturelit som hängde med vår byggherre Klas Fåhraeus (och självklart har vi ett rum uppkallat efter honom).

De två blev med åren nära vänner även om Strindberg till en början var mycket skeptisk till Fåhraeus. I ett brev till Carl Larsson kallade Strindberg honom för en "reptilyngling". Strindberg skrev vidare, att "Fåhraeus var rojalist, idealist, moralist, brackiot, aristokrat, emancipatör, och fan vet allt" Words 🤭 Men sen blev de kompisar och det sägs att Fåhraeus var en av två personer som Strindberg verkligen litade på 💜