Vattenverket - Högberga Bakficka - får en ny kavaljer

aug 15, 2020

Efter att ha väckt en slumrande prinsessa till liv och fått henne att dansa på Lidingö är det dags för en ny kavaljer att bjuda upp. Nu säljer vi vår bakficka Vattenverket till Lidingöprofilerna Mia Granath och Staffan Wendt.

Vattenverket vid Kottlasjön på Lidingö

Det är nu två år sedan vi väckte liv i Vattenverket vid Kottlasjön och gjorde det till vår mysiga bakficka. Med varsam verkstadshand förvandlades det hundraåriga vattenverket till kafé, mikrobryggeri, konferens- och festlokal och har sedan dess lockat såväl förbipasserande Lidingöbor som innerstadsbor på utflykt. Nu ska nästa kapitel skrivas då Vattenverket får nya ägare. Mia Granath är entreprenör och inredare och har bland annat drivit Elfviks Gård, Långängens Gård samt varit VD för Pier 16 i Gåshaga. Staffan Wendt tillhör familjen som startade bageriet Kringlan 1923.

­Det har varit ​fantastiskt roligt att bygga upp Vattenverket och se hur verksamheten fått helt nytt liv. Vi har varit väldigt angelägna om att lämna över till en person som vill fortsätta bygga utifrån den grund vi nu har skapat; Mia och Staffan känns helt rätt. De känner omgivningarna och delar vår vision om att skapa förutsättningar för skönt häng med gäng.

Vi önskar Mia och Staffan varmt lycka till!

Ägarbytet sker den 15 augusti.