Välkommen Nathalie!

okt 18, 2021

Säg hej till vår nya kollega; Nathalie. Vi är så otroligt glada över vår nya stjärna i köket och nu är vi förstås nyfikna på att lära känna henne lite närmare. Låt oss börja med 15 snabba frågor om lite ditt och datt.

Nathalie Nordström
Vi välkomnar varmt Nathalie Nordström som ny kock hos oss på Högberga Gård.

Nathalie är uppvuxen i Växjö och började sin yrkesbana med att utbilda sig inom media i Uppsala. Därefter gick resan vidare till Helsingborg där flera av hennes nya kompisar arbetade som kockar. Det lät så himla roligt (och intresset för matlagning har alltid funnits) så snart var Nathalie antagen till Akademi Båstad Yrkeshögskola och det var som att en helt ny värld öppnade sig. Den Gyldene Freden blev hennes första kockjobb i Stockholm vilket var den bästa av skolor. Och nu är hon alltså här hos oss, på Lidingö, med man och två små barn och ett brinnande intresse för allt som har med mat och dryck att göra.

15 snabba med Nathalie!

1) Vilken är din favoritplats på jorden? Hemma.
2) Vem skulle du helst bjuda på middag (känd, okänd, levande, död)? Buddha.
3) Vad äter du när ingen ser? Dajm.
4) Vilken musik får dig att dansa? Glad 80-talspop. Perfekt att städa till också.
5) Berätta något oväntat om dig själv/ Har du en dold talang? Jag kan koda hemsidor och (kan förmodligen fortfarande) gå ner i split.
6) Vad skrattar du åt? Jim Carrey.
7) Vilken film har du sett om flest gånger? Dirty dancing.
8) Vad drömde du om som barn? Att bli fotbollsproffs. Jag spelade i 11 år och var faktiskt på väg till Allsvenskan när mina Uppsalastudier fick gå före.
9) Vad läste du senast? Alkemisten. Paolo Coleho.
10) Vad äter du alltid på en hotellfrukost? Äggröra.
12) Vilket djur identifierar du dig mest med? Fågel. Friheten att flyga när man vill. Att inte sitta fast.
14) Var reser du helst? Jag har en otrolig dragning till det mesta som gäller Frankrike; Matkulturen såklart men också språket (vilket vi ska börja lära oss i familjen nu). Min dotter Edith har fått sitt namn efter Piaf och sonen Frank, ja det behövs nog ingen närmare förklaring :-)
15) Vad har du alltid i handväskan? Adrenalinsprutan. Den måste alltid vara med då jag är allergisk mot hasselnötter.

Vi tackar Nathalie för den lilla intervjun och säger varmt, varmt välkommen in i gänget!