Högberga Natur - release

aug 21, 2022

Nu lanserar våra vinmakare i Högberga Vinfabrik sitt andra naturvin; Högberga Natur 2021. Vinet är tillverkat här hos oss på Lidingö, av ekologiska, handskördade druvor från Toscana och blir ett välsmakande tillskott i vår restaurang.

Högberga Naturvin 2021

Vinet har vildjäst på ståltank med druvornas naturliga jäst. Det är ofiltrerat och kan därför innehålla naturliga druvrester. Vinet är producerat på druvorna Merlot och Sangiovese och har en stor frukt med stor komplexitet. Du hittar toner av plommon och mogna körsbär samt örter. Vinet passar bra till nöt, lamm och vilt men också till veganska rätter med inslag av sälta och fett. Vinet har låg halt av sulfiter vilket gör att en öppen flaska kan förvaras i kylskåp någon dag.Ge gärna vinet någon timmes luftning.

Från och med den 5 september finns vinet att avnjuta hos oss på Högberga Gård. Du hittar det också på hyllan på Lidingös Systembolag och Garnisonen samt kan beställas styckvis till Sveriges alla Systembolag »