Tommy till semifinal i Årets Kock

nov 09, 2015
JAA! Han gjorde det igen! Vår fantastiska, skäggiga kökschef Tommy Eriksson har åter tagit sig till semifinal i Årets Kock. Och JAA, vi är så himla stolta och glada och kommer förstås vara på plats i Karlstad och heja på den 17 november då Tommy tävlar vidare.

En liten film från när Tommy tog sig till semifinal bjuder vi på här.

Vackert!

/Tanja

Läs Högtryck No 10 online

okt 28, 2015

Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landade i förra veckan i brevlådan hos närmare 3000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det bara att maila mig på tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det i fortsättningen.
Högtryck No 10 finns nu att läsa online »

 Högtryck No 10

I detta nummer har vi bland annat träffat ​Jonas Gardell i en öppenhjärtig intervju om livet, offentligheten och om att ta sitt ansvar som en av landets viktigaste opinionsbildare. Vi har också mött Janne Schaffer som bland annat berättar om sitt släktskap med vår byggherre Klas Fåhraeus och om hur han nu firar 45 musikaliska år som artist. Det bjuds på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick.

Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa här »

Enjoy! /Tanja

Nya Lidingöbanan klar!

okt 27, 2015

Äntligen är den nya Lidingöbanan i trafik igen. Sedan juni 2013 har man fått åka ersättningsbussar på sträckan ​Ropsten-Högberga men i lördags invigdes banan med sina nya fina vagnar. Så nu gäller följande resväg för er som åker till oss kommunalt från Stockholms City (restid ca 30 minuter);
- Tunnelbana röd linje till Ropsten
- Lidingöbanan tåg 20 mot Gåshaga
- Kliv av på station Högberga (stationen efter Kottla)
- Promenad 800 meter (följ skyltar mot Högberga Gård)

Varmt välkommen!

Pållar

Nu får våra pållar pusta ut...

/Tanja

Grattis Tommy!

okt 22, 2015

Oj vad vi är stolta igen! Vår fantastiska kökschef Tommy Eriksson är åter vidare i Årets Kock. Detta blir tredje gången som Tommy tävlar vidare i Årets Kock. Grymt kul. Av 114 bidrag har 40 valts ut att laga upp sin meny för en jury som därefter utser de 18 semifinalisterna. Tommy tävlar vidare den 28 oktober.
Vi säger massor av grattis, håller alla tummar och önskar lycka till!

Tommy ErikssonTommy Eriksson vidare i Årets Kock för tredje gången...

/Tanja

Vår nya receptionist?

okt 19, 2015

Vi behöver fler stjärnor till vårt team på Högberga Gård och söker nu med ljus och lykta efter en receptionist som har DET. Värdskap uti fingerspetsarna, älskar att ge det lilla extra i alla lägen och att ta helhetsansvaret för våra gästers vistelse. Tidigare erfarenhet av liknande jobb är ett krav och kan du hotellsystemet
HotSoft är det extra plus.

Personal Högberga

Hos oss får du; härligt, positiva kollegor som jobbar mot gemensamma mål i underbar miljö där gästens välmående alltid är i fokus. Du får möjlighet att vara med och utveckla då vi är otroligt lyhörda och positiva till idéer som leder oss framåt. Självklart ska du utvecklas själv under din tid tillsammans med oss.

På Högberga Gård möter vi konferensgäster, bröllopsgäster och romantisk weekendpar från hela världen. Dessutom är det ofta full aktivitet i Högberga Vinfabrik – Sveriges första toscanska vinfabrik där vinintresserade är med på provningar och ibland till och med gör sitt eget vin. Arbetstid kväll/helg förekommer med andra ord
och kunskap i engelska i tal och skrift är ett krav.

Älskar du att möta människor, har pondus, humor och tycker om att ta ansvar.
Hör av dig till hotellchef Ulla Mäki på ulla.maki@hogberga.se eller 072-510 70 01.

/Tanja

Tävlingen avgjord!

okt 09, 2015

Stort tack för alla fantastiskt fina tävlingsbidrag vi fått in på Facebook. Vi har nu utsett tre lyckliga vinnare! 3:e pris, brunch för två personer går till Zandra Christina Irlander Griffin och vi hoppas även få se dig hos oss på ännu fler bröllopsdagar. 2:a pris, Candlelight Dinner för två går till Lena Höglund. Snygg poesi. Ljuv musik i våra öron. 1:a pris, weekend för 2 går till Andréas Näsman som på ett mycket kreativt och vackert sätt fångat ALLT. Stort GRATTIS! Vi ser fram emot att ta hand om er som våra gäster.

vinna

Följ oss gärna på facebook och håll utkik efter nästa tävling.

/Tanja

Sicket Partaj!

sep 30, 2015
Så kul. Partajgänget är tillbaka och kör nya inspelningar för hösten. Senast igår. Flera spännande gäster var på plats. Bland annat Pernilla Wahlgren som så vackert bloggat om dagen. Se bilder och läs hennes blogginlägg här »

pernilla
​Bild lånad från Pernillas fina blogg.

Och missa nu inte Partaj på söndag i kanal 5.

/Tanja

Högtryck No 10

sep 29, 2015
Just nu går tryckpressarna åter varma på vår lilla redaktion. Det är senaste numret av vårt kundmagasin Högtryck som är på gång. I detta nummer har vi bland annat träffat ​Jonas Gardell i en öppenhjärtig intervju om livet, offentligheten och om att ta sitt ansvar som en av landets viktigaste opinionsbildare. Vi har också mött Janne Schaffer som bland annat berättar om sitt släktskap med vår byggherre Klas Fåhraeus och om hur han nu firar 45 musikaliska år som artist. Det bjuds på sofistikerade smaker, passionerade upplevelser och historiska ögonblick.
Detta och mycket, mycket mer i nästa nummer av Högtryck.
 
Högtryck No 10

Får du inte Högtryck i din brevlåda i dag men vill ha det.
Skicka ett mejl till tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det. Så gärna.
Nästa nummer kommer i mitten av oktober.


Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa nedan. Klicka på bilden så öppnar sig magasinet.

Högtryck




Kundmagasin Högtryck


Kundmagasin Högtryck No 7

Tidigare omslagspojkar/flickor ser du nedan.

plura

Jack Vreeswijk




Labero











/Tanja

Toscana 2015

sep 28, 2015

Så kom den efterlängtade dagen då vi åter skulle få åka till bella Toscana och skörda ytterligare närmare 11 ton druvor till Högberga Vinfabrik. Hela projektet är ju egentligen helt galet. Plocka och transportera italienska druvor till Sverige/Lidingö och sedan göra vinet 8.90 här hemma. Omöjligt sa italienarna. Omöjligt att hoppa 8,90 i längd också innan Bob Beamon bevisade motsatsen år 1968, sa våra vinmakare och bestämde sig för att döpa vinet till just 890. Idag importeras vinet 8.90 tillbaka till Toscana och drickes med andakt till och med på en av Ducasses stjärnkrogar i Toscana. Det omöjliga är tydligen fullt möjligt. Inspirerande insikt!

Vi på Högberga Gård är förstås ödmjukt tacksamma att få följa med på detta unika äventyr. Varje år tar vår vd Johan med nyanställda så att vi alla ska ha fått uppleva hela vinets resa. Från druva i Toscana till att det serveras våra gäster på Högberga Gård. ​Bilder från veckan kommer här;

I Toscana
Årets druvplockare; vinmakare, personal från Högberga Gård, chaufförer och härliga vänner.

gavorrano
 Vackra vyer från den lilla bergsbyn Gavorrano där vi bor...

pa-vag-vinja
Druvplockningen startar tidigt på morgonen så snart solens strålar torkat upp daggen...

vingård toscana
Lugnt, vackert och varmt på vingården Azienda La Cura där vi plockar druvorna Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot och i år även Petit Verdot...

klippa vindruvor
Druvklasarna plockas med sekatör, varsamt och med mycket kärlek...

Plocka vindruvor i Toscana
Första backen avklarad! Varje back väger ca 18 kg, woohoo, sen är det bara knappt 11 ton kvar...

ingvar
Alla jobbar hårt i värmen; på bilden Ingvar, en av glädjespridarna på resan...

vinmakare
Våra modiga vinmakare som gör det omöjliga möjligt; Hjort, Zälle och Hallgren...

vindruvor
Backarna med druvor lastas på traktor och körs till vår lastbil (kylbil) som sedan säkert transporterar dem genom Europa och hem till Lidingö...

fem
Hur många backar till? Fem?

yes
Yes!! Vinmakare Hallgren nöjd!

ulla
Ulla, vår sprudlande hotellchef...

yoga
Ibland behövs en paus. Sigrid, vinnare i Sveriges Mästerkock 2012, är med oss och plockar men leder också yogapass lite här och nu. I vingården i soluppgång blir förstås en extra krydda...

vin 890
Vinet 890 som blir det goda slutresultatet går alltså att hitta även här i Toscana. Bilden är från vingården som producerar Monte Solaio...

Monte Solaio
Monte Solaio, ett grymt bra vin som vi provade på gården och som även vår vinmakare Johan Zälle importerar och säljer här i Sverige. Intresserad? Mejla johan.zalle@vinfabrik.se...

Vingård Petra
Många andra vingårdsbesök hinner vi också med. Här Petra som är något alldeles, alldeles extra...

trappa-petra
Hela byggnaden liksom ropar; Titta inte bakåt, det är inte dit du är på väg. Oki! Vi går vidare...

onolog
I byn Bolgheri besöker vi Enoteca och träffar vår oenolog; Luca Rettondini som också arbetar på vingården Le Macchiole i Bolgheri, en av världens mest prisbelönta vingårdar.

vinprovning
Vi provar supertoscanare; Ornellaia, Sassicaia, Paleo... På bilden Maria som till vardags sköter all konferensplanering här på Högberga Gård...

Riva del sol
​En heldag på Riva del Sole hinner vi med. Man tackar! Och en annan eftermiddag med bad i varma källor. God mat och nyvunna vänner. Life is good!

Niklas waclaw
Niklas, servitör/bartender på Högberga Gård, fångar dagen. Och kvällen. I Gavorrano...

stranden-solnedgang
Och solen sänker sig långsamt, färgar himlen röd och vi somnar sött till tonerna av sköna stunder och vackra minne. Stort tack Ali Abedi som förevigat dessa minnen med din kamera.

Johan Hjort
​Varmaste tack också till vår allra bästa, mest generösa och kloka VD Johan Hjort för att du
tar med oss på äventyr som detta!

/Tanja

Johan Franco Cereceda har provat våra viner!

sep 08, 2015
Oj. Det här är stort! Johan Franco Cereceda, en av landets mest meriterade vinjournalister,
har provat Högberga Vinfabriks viner 8.90; 2012.

Så här skriver han på Världens Viner;
"Visst görs det vin i Sverige, så långt upp som i Stockholmstrakten. Men druvorna hämtas från Toscana och bara det är ett äventyr. Men väl värt det, för de tre vinerna Världens Viner har provat,
överraskar både med komplexitet, struktur och konsumtionsvänlighet.
"

890

Vidare recenseras de olika vinerna; 890 Cabernet Sauvignon 2012, 8.90 Merlot 2012 (min personliga favorit som det endast finns ca 100 flaskor kvar av. Inte missa!!) och 8.90 Sangiovese 2012. Läs mer här »

/Tanja

Välkommen på vernissage den 6/9

sep 01, 2015

Ny spännande konstutställning på gång i vårt Galleri. Från och med söndagen den 6 september pryder fotografen Maijid Modirs fascinerande konstverk väggarna hos oss på Högberga Gård.
Utställningen Paradise Doublyexposed hänger sedan oktober ut.

Maijid Modir

Den 6 september bjuder vi, tillsammans med Majid Modir, in till vernissage mellan kl 12-16. Det bjuds på bubbel och tilltugg och för er som önskar går det alldeles utmärkt att kombinera med vår söndagsbrunch.

Majid Modir har bakgrund som konstnär och fotograf och undervisar bland annat på Beckmans och driver en egen designateljé. Han är flerfaldigt belönad med priser och utmärkelser och sitter i juryn i europeiska och asiatiska Broadcast Design Award (BDA & Promax). Han har tidigare visat sina fotografier i utställningsform men inte i exakt samma komposition som på Högberga Gård.

Läs mer om utställningen och om Majid i vårt pressmeddelande här »
Anmälan till vernissage; info@hogberga.se.
Varmt välkommen!

Majid Modir

/Tanja

Tävling nummer 2

aug 31, 2015

Vår unga, skickliga kock Magnus deltog för andra gången i år i tävlingen Copper Skillet. Tävlingen ägde rum på Stora Brännbo i Sigtuna där sju kockar kämpade om en plats i Europafinalen som går i Milano. Det blev ingen finalplats för vår Magnus denna gång men vi är förstås mäkta stolta över honom ändå.
Bra jobbat! Friskt vågat hälften vunnet!

magnus
Magnus Wallin är 25 år och tävlade i juniorklassen.

Vi säger grattis till vinnarna; Juniorkocken Daniel Gustafsson, Stora Brännbo och senior chef Kalle Eriksson från Sigtunahöjden. Stort lycka till i Milano!

/Tanja

Ny hemsida!

aug 27, 2015

Idag släpper vi vår nya hemsida. Hoppas ni gillar den. Den har ett helt nytt utryck och upplägg och jag hoppas också den ska vara än mer användarvänlig och inspirerande än den gamla. Hemsidan har återigen gjorts i samarbete med Tankbar (många hemsidor har det blivit tillsammans nu) och det är AD Fredrik Lundqvist som gjort designen. De flesta nya bilder är tagna av min favoritfotograf Danger Österlin.

Men/och - jag vet att allting alltid kan bli bättre. Därför ser jag fram emot synpunkter av alla dess slag. maila mig gärna på tanja.brandin@hogberga.se eller skriv i kommentarsfältet nedan.

Om ett par veckor kommer också online-bokning att kopplas på och då kan helgens alla arrangemang bokas direkt på sajten.

Högberga Gård

Tack på förhand och välkommen att surfa runt!

/Tanja

Ses på söndag?

aug 24, 2015

Äntligen kommer min favoritartist tillbaka till oss på Högberga Gård. Exakt ett år sen senast. Men nu har det blivit dags. Favorit i repris. Visbrunch i det gröna på terrassen med Mr Jack Vreeswijk. Solen ska stråla och det finns fortfarande några platser kvar.

Skynda att boka. Och hoppas vi ses på söndag. Läs mer i kalendariumet »

Laddar med lite bilder från förra årets Vis-brunch med Jack. Här. Och. NU.

Vreeswijk
Jack med sin skickliga gitarrist Love Tholin. Det bjöds på en hel del Cornelis. Helt fantastisk stämning en solig dag som denna.

hogberga_vreeswijk-3-1Precis så här vackert blå ska himlen vara även på söndag.

terrass-sensommarBrunch på terrassen. Serveras också i år.

vreeswijk-6-1Jag hade en gång en båt... 

vreeswijk-13En sån där härlig dag då man liksom inte vill gå hem...

/Tanja

Skönare mötesmiljöer

jun 10, 2015
Mötas ska man göra där man gör det som bäst, eller hur. Där man finner mest inspiration och där kreativiteten flödar. Inte helt sällan sker ju detta utanför det traditionella mötesrummet. Ibland på en promenad utmed havet i friska luften, ibland på en solig terrass eller i sköna gungor på toppen på berget. Så visst ser vi till att sådana fantastiska mötesmiljöer finns här på Högberga Gård. Låt mig visa ett axplock.

gungorblogg
I grönskan.

Högberga Gård
Vid det stora stenbordet.

dator
Javisst har vi fri wifi som räcker hela vägen ut till havet. 100/100. Om det är wow? Oh JA.

t
Här finns två stora terrasser med sköna sittgrupper. Ostört och strålande utsikt.

Uteplats
På baksidan finns sittgrupper i olika storlekar. I solen. Och i skuggan.

Toppmöte
På toppen av berget. Om så önskas. Ett toppmöte helt enkelt.

/Tanja

Vår varma källa

jun 09, 2015
Nu har arbetet med vår varma källa påbörjats. I höst ska den stå klar. En het källa - på höjden - insprängd i berget, alldeles utanför Paviljongen. Här kommer upp till 16 personer kunna bada tillsammans och samtidigt njuta av den bedårande utsikten över havet, över Stockholms inlopp och skyline hufvudstada. Det kommer bli såå läckert!!

kalla
Arbetet med sprängning och utgrävning har påbörjats...

Under juli månad gjuter man och detta ska sedan torka i tre månader innan vi fyller källan med friskt vatten som värms upp till 37 sköna grader. I oktober inviger vi vår varma källa.

/Tanja

Läs Högtryck No 9 online

maj 17, 2015
Högtryck - vårt eget kundmagasin som vi ger ut två gånger per år - landade i förra veckan i brevlådan hos närmare 3000 prenumeranter. Vill du också ha Högtryck i fortsättningen är det bara att maila mig på tanja.brandin@hogberga.se så ordnar jag det i fortsättningen. Högtryck No 9 finns dock redan nu att läsa online »

Högtryck

I Högtryck No 9 har vi bland annat träffat Per Holknekt som i en öppenhjärtig intervju berättar om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Vi träffar Peter Wahlbeck som i höst kommer till Högberga Gård och håller i "Sveriges roligaste vinprovning" och vi bjuder in till tävling om "Vis-brunch med Jack Vreeswijk för två personer" på vår facebook-sida.

Trevlig läsning!

Tidigare nummer av Högtryck kan du läsa här »

/Tanja