Vinprovning

Konferens & Weekend 15 minuter från Stockholm.

Mat och dryck

Olivoljeprovning

Här får du en inblick i hur en riktigt god olivolja kan dofta och smaka! I Apulien växer oliver som ger smakrika oljor sprängfyllda med antioxidanter och andra nyttigheter. Lär känna oljorna från den lilla producenten Olio Intini som i liten skala tillverkar fem stycken underverk - med en helt ny teknik som ej tillåter syre från det att oliverna pressas tills dess att du öppnar flaskan. Det går inte att få färskare och mer hållbar olivolja. Mozzarella och olivolja avnjuts med Högbergas hembakade bröd samt ett glas vitt från södra Italien.

Pris: 395 kr / person
Tid: 1,5 timme (minimiantal på 12 personer).

Chokladprovning

En provning  som garanterat ger njutning! Vi provar choklad från världens ledande chokladtillverkare och får reda på vad som skiljer en kvalitetschoklad från de enklare sorterna. Är det sant att man kan jämföra chokladkonsumtion med att vara kär? Är det verkligen nyttigt med choklad och i så fall, varför? Lite historia, lite tillverkning men mest provning och om hur man känner skillnad mellan olika bönor, olika länder och olika tillverkare.

Pris: 295 kr / person inklusive choklad
Tid: 1 – 1,5 timme

Whiskeyprovning

Vi provar olika whiskeysorter och jämför dem med varandra. Vi går igenom tillverkning, vilka råvaror som används och hur man provar whiskey på bästa sätt. Bourbon, blended skotsk whisky och single malt whisky.

Pris: 20 personer; 4500 kr, därefter 100 kr/person
Tid: 1,5 timme
Kostnad för whiskey tillkommer.

Ost- och vinprovning

Osten får vinet att sjunga heter det ju, och det är en fullkomlig sanning! Vi provar tre spännande ostar och kombinerar med tre kvalitetsviner. Kanske en svensk getost, en tryffelbrie och en skön Stilton som kombineras med passande viner.

Pris: 250 kr / person
Tid: 1,5 timme
Kostnad för ost och vin tillkommer

Vinprovning

En provning för alla kunskapsnivåer med fokus på seriösa och roliga producenter och spännande viner från dessa och förslag på lite mat och vinkombinationer. Fyra – fem viner.

Pris: 5 000 kr (kostnad för vin tillkommer)
Tid: 1 – 1,5 timme 

Vinprovning a la Högberga Vinfabrik

Upplev Högberga Vinfabrik och följ med på kulinarisk resa från Toscana till Lidingö.  Det bjuds på besök i vinfabriken där ni får en inblick i hur allt hänger ihop och vi smakar självklart av vårt eget vin 8.90.
Vinprovning av toscanska viner i olika paket. Läs mer »

"För mycket av det goda kan vara underbart."