natur

Natur och äventyr

Sälsafari

Sälsafari med RIB-båt från Högberga Gård är en av de mest uppskattade aktiviteterna vi har att erbjuda. Den friska fartvinden, närheten till vattnet samt den fantastiska naturen gör denna aktivitet extra minnesvärd. Vi packar fikakorgarna och ger oss ut från Brevikshamn och sätter kursen mot sälkolonierna i de yttre havsbanden. På vägen ut passerar vi innerskärgård och mellanskärgård innan horisonten äntligen öppnar upp sig. Att få se och uppleva sälarna i sin naturliga miljö lämnar ingen opåverkad och har vi tur kan vi även få se havsörn under vår resa.

Tidsåtgång: 3,5 timme 
Antal deltagare: Max 84 personer.
Pris: 15 000 kr/RIB + 495 kr/person exkl moms ( 12 passagerare per båt)

iVågmästarna

Rib-båtar i Skärgården. Deltagarna utrustas med en Rib inklusive iPads och sjökort. En mängd flaggor är utplacerade på den digitala kartan i iPaden och hur man bäst navigerar till dem väljer varje båtlag själva. När lagen väl hittat dessa platser i verkligheten dyker ett antal frågor upp som laget ska svara på. Målet med aktiviteten är att försöka hitta så många positioner som möjligt och där intjäna poäng. Laget med bäst samarbetsförmåga och koordination är de som ligger närmast till hands att vinna den åtråvärda pokalen!

Aktiviteten avslutas under glada former med en prisutdelning!

Personlig utrustning: Vi tillhandahåller flytoverall, flytväst, mössa, vantar och skidglasögon till samtliga ombord.
Tidsåtgång: 2 timmar
Antal deltagare: 12 personer / RIB
Pris: Startavgift 12 000 kr/RIB + 295 kr per person

Glödvandring

Elden har fascinerat människan sedan urminnes tider. Vikingarna, shamaner hos indianerna och många andra ursprungsfolk världen över införlivade glödvandringen i sina ritualer. Glödvandring i dag, handlar om att få ta del av en oförglömlig upplevelse tillsammans med kollegor och vänner, samt att ställas inför den viktiga möjligheten att ta ett beslut.

Vi förbereder gruppen inför arrangemanget med ett inledande samtal i ca 30-50 minuter, där gruppen får tid att fokusera på uppgiften och förbereda sig mentalt. Varje individ bestämmer sedan själv om man vill ta chansen att gå eller inte, det viktiga är att beslutet tas av individen, inte av gruppen!

Vandringen inleds med att en instruktör visar att det är möjligt att gå barfota på glödande kol, för att skapa ett förtroende och att höja stämningen. Därefter får varje person i gruppen “torrgå” bredvid glödbädden och sedan själv avgöra när eller om det är dags att ta det första steget ut i glödbädden.

Personlig utrustningslista: Lämpligt att ta med sig är oömma fritidskläder.
Tidsåtgång: Ca 2 timmar
Antal deltagare: Max 25 personer per glödbädd
Pris: 12 500 kr/glödbädd exkl. moms 
I priset ingår guider samt all utrustning för arrangemanget.

MTB Quiz

Mountainbikes (förkortas MTB’s) uppfanns i Kalifornien på 70-talet. De är gjorda för att cykla i terräng med och under svåra förhållanden. MTB Quiz är för gruppen som önskar frisk luft blandat med ett tävlingsmoment. Här skall man med hjälp av karta och kompass cykla och söka upp ett antal “waypoints” där olika klurigheter och utmaningar väntar.

Tanken är att på ett enkelt men ändå spännande sätt ge deltagarna ett rogivande/skojfriskt arrangemang innehållande​ en stor dos av frisk luft. Det vill säga att när aktiviteten är över, vinnarna har korats och ni pustat ut har man haft en trevlig​ stund tillsammans, skingrat tankarna och hämtat nya krafter.

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek
Vi tillhandahåller: Mountainebike samt hjälm.
Tidsåtgång: Aktiviteten pågår under ca 1,5 timme
Antal deltagare:​ 10 - 40 personer
Pris exklusive moms: ​Startavgift 3 500:- + 650 kr/person

Konferens & Weekend 15 minuter från Stockholm.