En av Högberga Gårds mest älskade miljöer är det unika Kinarummet. Här omsluts du av en lugn men ändå stark atmosfär. Vid den sprakande brasan. Uppkurad i en skön fåtölj. Eller i baren som är öppen till sent varje kväll.
Kärleken är värd att fira alla dagar. Och på Alla Hjärtans Dag kanske lite extra. Vi håller öppet för livsnjutning och romantik. SPA och varma bad under stjärnorna.
Från och med nu kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar.
Den perfekta julklappen till livsnjutaren 💖 Ge bort en magisk upplevelse till någon du bryr dig mycket om. Vi har presentkort på weekendpaket, Afternoon Tea, SPA, middagar. Fram till jul erbjuder vi dessutom 10 % rabatt på alla presentkort. Är du företagare?...
Fantastiskt! Bland alla fina hotell i Norden är vi nominerade till 360°Eatguide HOTEL! Stort för lilla oss.
Oj, vad vi är stolta. Vi har blivit nominerade till Årets Miljöinitiativ i det prestigefyllda Svenska Mötespriset. Det är kampen mot matsvinnet och investeringen i vår kompostmaskin "Kompis" som har lett fram till att vi nu är en av tre finalister som kan ta hem priset.
Vill du hemmajobba borta? Eller bara sätta vardagen på paus och unna dig ett guldkantat dygn högt ovan vardagen. Välkommen att lyxa till det hos oss mitt i veckan!
Låt julkänslan infinna sig i lugn och ro. Känn dofterna, smakerna och den vänliga värmen. Varsågod - vår herrgård vid havet är dukad för dig. Här tillagas julens rätter som förr i tiden; från grunden, med mycket kärlek.
Stolta och glada att presentera ett nytt smakfullt samarbete med en exklusiv vitvaruleverantör. Nu uppgraderas Högberga Matstudio med nya, högklassiga vitvaror samtidigt som ASKOs kunder bjuds in till exklusiva matlagningskurser i saltstänkt herrgårdsmiljö. Win-win.
"MÖJLIGHETERNAS PARADIS"; Av och med Göran Adlén. Kanske en av dina viktigaste utbildningsdagar någonsin! Vad händer när världen går in i en lågkonjunktur? Vem blir vinnare? Vem blir förlorare? Hur förändras ledarskapet? Hur förändras arbetsplatserna?...
Efter att ha väckt en slumrande prinsessa till liv och fått henne att dansa på Lidingö är det dags för en ny kavaljer att bjuda upp. Nu säljer vi vår bakficka Vattenverket till Lidingöprofilerna Mia Granath och Staffan Wendt.
Träffas tillsammans - och på distans. Vi erbjuder er en säker, komplett lösning för livesändning av er nästa konferens med Logitech MeetUp.
Nu lanserar våra vinmakare på Högberga Vinfabrik sitt första naturvin; Högberga Natur. Vinet är tillverkat här hos oss på Lidingö, av ekologiska druvor från Toscana och blir ännu ett välsmakande tillskott i vår restaurang.
Ta med dig Högberga hem! Valborgs-middag till hela släkten, dagens lunch, grymma mackor på surdeg eller kanske veckans vegetariska. Välkommen till Högberga Take Away. Alltid hemlagat från grunden med mycket kärlek.
Från och med tisdagen den 24 mars kan du ta med dig Högberga hem! Middag till hela släkten, dagens lunch, grym oxbringssmörgås på surdeg eller kanske veckans vegetariska. Välkommen till Högberga Take Away. Alltid hemlagat från grunden med mycket kärlek.
Möte i exklusiv avskildhet i egen havspaviljong eller på egen våning i herrgården. Vi har flera olika alternativ för såväl stora som små möten. Här finner du några av våra mest populära paket. Nyhet!! Fri ombokning på nybokningar!
Fri ombokning för nybokning av konferens. Läget är ovisst. För så många. Osäkerheten är stor och krisen är ett faktum. I svåra tider får vi alla hjälpas åt lite extra. För att underlätta er planering i närtid ändrar vi därför våra bokningsregler och erbjuder fri ombokning på alla nybokningar som görs före 30 juni- och äger rum före 15 augusti. Ombokning får ske under hela 2020 och i mån av plats.
Med den här informationen vill vi se till att du som gäst hos oss får information om vad vi hittills gjort för att du ska känna dig trygg med att ha ditt möte hos oss.
Vår nya kompostmaskin gör alla till (åter)vinnare. På bara 24 timmar omvandlar den alla dagens matrester till fin, näringsrik jord. Från ord till jord till bord till jord. Till bord.
Favorit i repris! Nya datum ute nu! Välkommen på en saltstänkt weekend med väl utvalda viner från Champagne, utmärkta råvaror och skön stämning. Här bjuds en weekend som får smaklökarna att dansa och själen att vila.
Onsdagen den 4 december kl. 18.00 har du möjlighet att lyssna till stjärnföreläsarna och stjärnpedagogerna Anna Tebelius Bodin och Göran Adlén när de tillsammans gör sin ”smygsmyg”-premiär av föreställningen "Vad händer i din hjärna när jag snackar"? Varmt välkommen!
Bjud med kära pappa, samla familjen och njut av en lång, skön Fars Dag-brunch tillsammans vid havet. I år - liksom förra året - skänker vi 50 % av brunchintäkterna till Mustaschkampen i kampen mot prostatacancer.
Från och med den 1 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar.
Välkommen till en härlig träningsdag fylld med massor av energi, inspiration, livsnjutning och glädje tillsammans med fantastiska Sabina Dufberg. Lördagen den 19 oktober.
Unikt tillfälle: Lagom till hummerpremiären dukar vi upp med en saltstänkt weekend med väl utvalda viner från Champagne, utmärkta råvaror och skön stämning. Här bjuds en weekend som får smaklökarna att dansa och själen att vila.
För den som väntat på något gott från våra vinmakare i Högberga Vinfabrik. Den 3 juni lanserades Högbergas Rosé 2017 - Fruktig smak med inslag av mogna jordgubbar, aprikos och skogshallon.
Välkommen att joina! Varje fredag kl 08.45 kör vår egen instruktör Ulla ett skönt pass med hela personalstyrkan ute på terrassen. Alla gäster är förstås välkomna att vara med. Perfekt start på dagen. Och helgen. Fredagsfys före fredagsmys!
Fri entré! Liveband på terrassen. I baren serveras väl kyld dryck samt enklare maträtter. Vår segelbåt FLYT Stockholm är med och tävlar. Var med och heja fram denna skönhet och beskåda Gotland Runt-starten på första parkett ☀️💦
Bjud med lilla mamma, samla familjen och njut av en lång, saltstänkt Mors Dag-brunch tillsammans vid havet. I år skänker vi 10 % av brunchintäkterna till Rädda Barnen och en morsdagspresent som räddar barns liv!
Klara, färdiga, VÅR! Friskt, fruktigt och fräscht. Syrat, blommigt och färskt. Välkommen till en weekend där mat och dryck får både gäster och smaklökar att dansa.
Svävande, mellan himmel och hav. Omsluten av vintunna, druv-doftande väggar och med spektakulär skärgårdsutsikt. Det är känslan av att övernatta i våra nya hotellrum, utvunna ur gamla vinfat från Högberga Vinfabrik och kaxigt utskjutande från klippan. Och detta är bara början...
Fri entré! Dj på terrassen. I utomhusbaren serveras väl kyld dryck samt enklare maträtter. Vår segelbåt FLYT Stockholm är med och tävlar. Var med och heja fram denna skönhet och beskåda Lidingö Runt på första parkett.
Välkommen att besöka oss under den stora Konstrundan på Lidingö då bland andra Leif-Erik Nygårds och Marie von Kraemer ställer ut hos oss. Detta och mycket mycket mer...
Mama Mia! Jag vill ha en egen måne. Waterloo. Sol, vind och vatten. Hur gick det egentligen till när Janne Schaffer var med och spelade in dessa älskade hits? Vi förgyller en aprilsöndag med en av världens främsta artister och gitarrister: Jannes Schaffer. Välkommen till Högberga Gård – där höga berg och djupa hav väver drömmar, precis som i låten.
9 februari! Välkommen till en härlig träningsdag fylld med massor av energi och inspiration tillsammans med fantastiska Sabina Dufberg, känd från såväl tv som författare och föreläsare. Fåtal platser kvar...
Tillfälle! Fyra nya datum där våra vinmakare Zälle & Hallgren bjuder in till "öppen" Vinmakare för en dag i vinfabriken. Lärorikt, spännande, smakrikt!
Välkommen till trendrapport 2019! ”Framtidsmanifestet - helvete eller eufori". Den häftigaste trendrapporten någonsin, lovar Göran!
Glädjen och stoltheten är total! Vår egen Johanna Rampitsch och laget Stockholm Culinary Team tog igår hem världsmästartiteln i Luxemburg! Massor av grattis till världens bästa regionala lag!!
Winemakers Dinner med sjungande vinmakare! Nytt unikt weekendkoncept med italienska smaker och skön musik - Premiär den 1 februari!
Vi började vår insamling med att låta 50% av våra intäkter från vår Fars Dag-brunch gå till kampen mot prostatacancer, nu fortsätter vi att samla pengar fram till den 15 december - kämpa med oss!
Tisdagen den 13 november har du möjlighet att lyssna till fantastiska Göran Adlén hos oss - helt kostnadsfritt. Välkommen till "Framgångsbedrägeriet - revolten mot prestationssamhället". Dessutom bjuder Janne Schaffer upp till en ovanligt musikalisk resa.
Den 23-29 november går VM i Luxemburg av stapeln. Vår fantastiska konditor Johanna Rampitsch tävlar tillsammans med Stockholm Culinary Team. Och redan nu på söndag visar de upp sitt vackra tävlingsbidrag då laget bjuder in till generalrepetitionen hos oss på Högberga Gård.
Vår helt nya aktivitet i Vinfabriken förenar de bästa av vänskapsvärldar och skapar de bästa av vinblandningar. Nu lanserar vi Wine-building - vinmakeri och teambuilding i ett.
Igår släppte våra vinmakare tre nya fantastiska viner från Högberga Vinfabrik. Livets Goda har redan testat dem och gav återigen riktigt höga poäng! Vi som har smakat kan bara hålla med.
Fredagen den 10 augusti öppnar vi upp vår sköna bakficka; Vattenverket vid Kottlasjön. Här kan ni njuta av nybryggt kaffe och sju sorters kakor, Tommys smarriga smörgås med oxbringa, en nybryggd lager på terrassen eller ett glas rosé...
Under förmiddagen den 3 juli seglade vår havsdrottning FLYT Stockholm in som femte båten över mållinjen i ÅF Offshore Race 2018.
Vi är mycket stolta och glada att ta emot utmärkelsen TripAdvisor® Certificate of Excellence 2018. Stort tack till alla fina gäster för att ni engagerar er och delar med er av era upplevelser hos oss!
Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftslagen med dataskyddsförordningen(GDPR). I samband med den nya GDPR-lagen behöver vi informera om hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vilket underbart flyt!! Vi har blivit med segelbåt! En helt nybyggd Arcona 465 Performance Cruiser i kolfiber vid namn FLYT Stockholm. Denna bedårande skönhet beräknas glida in i Stockholms skärgård i mitten av maj och kan bokas hos oss på Högberga från och med 1 juni.
Fredagen den 4 maj har du möjlighet att lyssna till fantastiska Lars Carlén och Carl Magnus Palm hos oss - helt kostnadsfritt. Det bjuds på frukost och föreläsningen "Få det gjort - Våga skapa skräp!"
När drömmar blir verklighet! Ölkafé, festvåning och mikrobryggeri. Friluftsaktiviteter, lek och gårdsbutik. Det gamla vattenverket vid Kottlasjön på Lidingö väcks till liv igen i regi av oss på Högberga Gård.
Fredagen den 23 mars har du möjlighet att lyssna till fantastiska Göran Adlén hos oss - helt kostnadsfritt. Då bjuds föreläsningen "Framgångsbedrägeriet - revolten mot prestationssamhället".
Boka er nästa konferens under Black Friday - den 24 november - och få exklusiv ensamrätt till Högberga Havsspa.
Den 2-3 december bjuder vi åter in till en ovanligt skön julmarknad med bland annat försäljning av konst, smycken, fina hantverk, härproducerade delikatesser och mycket mer.
Den 1 oktober bjuder vi, tillsammans med konstnärerna; Sigríður Huld Ingvarsdóttir, Tina Lilja, James Cowper och Theodora Daniela Capăt in till vernissage på Högberga Gård mellan kl 12-16. Det bjuds på bubbel och tilltugg.
Vårt egenproducerade rödvin från Högberga Vinfabrik är väcker nyfikenhet även utanför landets gränser. Nu säljs det inte bara i Sverige utan exporteras även tillbaka till druvornas ursprung, i Toscana i Italien.
Vårt köksteam fortsätter visa framgångar på tävlingsarenan. I dag blev det officiellt att två av våra unga talangerna i köket, Johanna Rampitsch och Magnus Wallin, tagit varsin prestigefylld plats i Stockholm Culinary Team. Mot OS!
Vi är mycket stolta och glada att ta emot utmärkelsen TripAdvisor® Certificate of Excellence 2017. Stort tack till alla fina gäster för att ni engagerar er och delar med er av era upplevelser hos oss!
Den svenska vinnaren i juniorklassen av årets uttagning i kocktävlingen Copper Skillet 2017 blev Victor Magdeburg. Därmed får Victor representera Sverige i Europafinalen i London.
Vi är riktigt stolta över att vi nu i samarbete med Tesla kan erbjuda två Destination Charger till våra tidigare 8 vanliga elbilsladdare på parkeringen. Välkommen att köra fram, koppla in och koppla av!
Sveriges nya kocklandslag har satts samman och som nyutnämnd lagkapten står Tommy Eriksson, gastronomisk ledare på Högberga Gård. Med siktet inställt på VM- och OS-guld!
För två veckor sedan var det vår Tommy som knep en plats i Svenska Kocklandslaget och idag kom nästa fantastiska nyhet. Vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg, kliver nu in på en prestigefylld plats i Juniorkocklandslaget.
Högberga Vinfabrik och Scandinavian Wine Academy, Vinkällan, startar Sveriges första vinmakarutbildning. En ettårig utbildning som ger den praktiska och teoretiska kunskap som krävs för att driva eget vineri.
Oj. Det här är stort för oss! Vi har precis nåtts av det otroligt glada beskedet att vår Gastronomiska ledare, Tommy Eriksson, nu tar en prestigefylld plats i Svenska Kocklandslaget.
Välkommen till en smakfull mässa med kulinarisk guldkant. Den 18 april möts 24 av Sveriges bästa möteskockar på Aveqia i Stockholm och gör upp om titeln; Årets Möteskock. Vår Magnus Wallin är en av de tävlande.
Efter succén med Högberga Julöl och Winterale fortsätter resan i vårt mikrobryggeri. Aktuellt just nu; Guldrush som är en fruktig golden ale - samt Panacé, en ljus belgisk ale.
Tisdagen den 7 februari kl. 19.00 har du möjlighet att lyssna till fantastiska Peppe Ekmark hos oss - helt kostnadsfritt. Vill du veta vad det innebär att leda, leva och sälja med kärlek.? Då är detta definitivt kvällen för dig!
Nu öppnar vi upp Högberga Havsspa och bjuder in till extra sköna söndagar vid havet. Och visst går det bra att även starta en riktigt skön söndag med en riktigt skön brunch tillsammans i herrgården.
Planerar ni bröllop? Eller har ni redan bokat bröllop hos oss under 2017/2018? Fredagen den 10 mars ges ni möjlighet att proväta hela vår bröllopsmeny till specialpris.
Trendrapport med Göran Adlén kommer även i år att äga rum hos oss på Högberga Gård. Tisdagen den 14 februari kl 09.30-21.30. "Liten, snabb och fylld med kärlek".
I oktober tog vår Tommy, tillsammans med Stockholm Culinary Team hem guldet i OS i Tyskland. Detta ska firas med en helkväll hos oss på Högberga Gård. Onsdagen den 11 januari.
10-11 december öppnar vi upp dörrarna och bjuder in till en ovanligt skön julmarknad med bland annat världsberömd konst, fint hantverk och härproducerade delikatesser.
- Grand slam för Stockholm Culinary Team och vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson. Nu firar vi inte mindre än trippla OS-guld!
I dag åker vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson, tillsammans med Stockholm Culinary Team, till matlagnings-OS i tyska Erfurt för att försvara guldet.
Vår hotelldirektör Tina Dernelid tar nu steget in som delägare i driftsbolaget Högberga Gård och den därmed fyra personer starka ägargruppen tar ett gemensamt grepp om nuläget för att utvecklas mot framtiden.
Nu tar våra vinmakare ännu ett steg närmre kärnan och odlar egna druvor utanför vår herrgård. I dagarna har 40 plantor av druvan Pinot Noir satts i jorden och därmed inleds ännu en epok i vinfabrikens gränslösa historia.
För första gången i historien släpper Högberga Vinfabrik ett rosévin; Högberga Rosé. Av totalt 400 flaskor finns 100 att exklusivt avnjuta hos oss på Högberga Gård.
När tävlingen Årets Möteskock 2016 avslutades stod vår yngsta kock, Magnus Wallin, som silvermedaljör. Från konferensanläggningar runt om i landet var 24 av Sveriges bästa kockar nominerade och stämningen var hög i Münchenbryggeriets lokaler i Stockholm.
Nu öppnar vi upp Högberga Havsspa med en ny het spakälla insprängd i berget och med obruten utsikt över havet och Stockholms skyline.
Vår gastronomiska ledare, Tommy Eriksson, har fått en plats i Stockholm Culinary Team och kommer att tävla i Olympiska spelen i matlagning i höst. Vi är så stolta, glada och förväntansfulla.
Ny köksmästare, konditor och gastronomisk ledare. Vi är så glada att hälsa två nya, härliga medarbetare varmt välkomna till vårt team.
... och en himla massa trender. Trenddagen femårsjubilerade hos oss på Högberga Gård och Göran Adlén bjöd på en av de viktigaste trendspaningarna någonsin, den som förflyttar fokus från jag till vi.
Inbjudan! Onsdagen den 17 februari arrangerar Ledarskaparna ett kostnadsfritt seminarium hos oss på Högberga Gård, där de bland annat delar med sig av resultatet av årets VD-barometer.
Kärlek driver affärer på Högberga Gård - nya passionerade möteskoncept och fler bröllop ger nytt omsättningsrekord.
Vår kökschef Tommy Eriksson är åter vidare i Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling; Årets Kock 2016. Detta blir tredje gången som Tommy går vidare till semifinalen i Årets Kock.
Vår kökschef Tommy Eriksson är åter vidare i Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling; Årets Kock 2016. Detta blir tredje gången som Tommy tävlar vidare i Årets Kock.
Vinet 8.90 (2012) från Högberga Vinfabrik har i dagarna fått lysande kritik av dryckesskribenten Johan Franco Cereceda som beskriver det som ett överraskande med komplexitet och struktur.
Ny spännande konstutställning på gång i vårt Galleri; "Paradise Doublyexposed" med Majid Modir. Välkommen på vernissage den 6/9!
I dagarna gör Janne Shuffle, jo du läste rätt, entré på Högberga Gård. Det handlar om en ny ölsort med etikett av Lasse Åberg föreställande Janne Schaffer.
Nu öppnar vi upp herrgården för mötesgäster och egenföretagare som behöver mobila kontor i inspirerande, kreativa miljöer.
Favorit i repris! Välkommen att njuta av vackra visor i det gröna söndagen den 30 augusti. Vi dukar upp vår klassiska brunchbuffé kl 11.30-14.30. Därefter äntrar Jack scenen.
När tävlingen Årets Möteskock 2015 igår avslutades stod vår fantastiska kökschef, Tommy Eriksson, som segrare. Från anläggningar runt om i landet deltog 19 av Sveriges bästa möteskockar.
Nu söker vi ytterligare förstärkning av två färgstarka profiler till vårt kök; en hungrig kreativ kock med höga ambitioner samt en meriterad souschef med goda ledaregenskaper och hög energi.
Yes! Det har blivit dags. Vi har åter den stora äran att få vara med och bjuda in till branschens största löparfest; Run4Fun som detta år kommer äga rum på Happy Tammsvik i Upplands Bro.
Nu har Högberga Vinfabrik släppt de första flaskorna av 890 (2012) på Systembolaget. Först ut är 890 Cabernet Sauvignon, svensk ek.
Ytterligare tre av Högberga Vinfabriks viner 8.90 är nu slutsålda på Systembolaget. Det kan finnas enstaka flaskor kvar på Lidingö, Garnisonen och Fältöverstens Systembolag.
Lördagen den 18 april öppnar vi upp för en härligt energifull tränings- och inspirationsdag innehållande träning; löpning, styrka, yoga samt föreläsningar om träning, kost och personlig styling.
Trendrapport med Göran Adlén kommer även 2015 att äga rum hos oss på Högberga Gård. Det blir fjärde året i rad som vi är med och arrangerar detta fantastiska event. Något vi förstås är både glada och stolta över.
Det har verkligen hänt - vi kan knappt tro det! Nu finns det inga ursäkter av typen BILKAOS längre. Vi har klockat restiden från vår ytterdörr till Centralen. 15 minuter till Roslagstull, 25 minuter till Centralen och 40 minuter till Arlanda. Norra länken - We like it a lot!
En Cylinderhatt, ett plommonstop eller en Chapeau-Claque. En modern hatt från Loevenich eller av finaste märket Whiteley. Hos oss finns hattar att låna för alla slags tillställningar och något för alla smaker.
Kanelstång. Nejlika och pomerans. Saffran, ingefära och äpplen. Julen på Högberga Gård på Lidingö, doftar som på mormors tid.
Årets Kock är Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling och i år har totalt 122 tävlingsbidrag skickats in. Idag har 12 kockar fått beskedet att de gått vidare till semifinal, däribland vår kökschef Tommy Eriksson.
Vi är mycket stolta över att idag kunna berätta att vi fortsätter vår framgångssaga här på Högberga Gård. År 2013 summerades som det bästa året hittills och nu pekar prognosen för 2014 på nytt rekordår.
Under sommaren har ytterligare 14 hotellrum fått ny design och inredning i Stora flygeln. I denna byggnad ligger också Högberga Vinfabrik vilken vi hämtat inspiration från till utformningen av rummen.
Organisationen Företagarna Lidingö har utsett Högberga Vinfabrik och dess grundare; Per Hallgren, Johan Zälle och Johan Hjort till Årets Företagare 2013.
The Winery Hotel, Ejnar Söders nya koncepthotell med fokus på vin, samarbetar med Högberga Vinfabrik, Sveriges enda toscanska Vinfabrik.
När tävlingen Årets Möteskock 2014 avslutades stod Högberga Gårds kökschef, Tommy Eriksson som silvermedaljör. Från konferensanläggningar runt om i landet var 24 av Sveriges bästa kockar nominerade och stämningen var hög i Aveqias lokaler i Stockholm.
Redan i september stod det klart att det skulle komma att bli ett nytt rekordår här på Högberga Gård. Vi tackar alla våra kunder som ger oss förtroendet att arrangera era viktiga möten, briljanta bröllop och fantastiska fester.
Samtliga nyheter och pressmeddelande finner du i vårt pressrum på My Newsdesk.