Årets Kock är Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling och i år har totalt 122 tävlingsbidrag skickats in. Idag har 12 kockar fått beskedet att de gått vidare till semifinal, däribland vår kökschef Tommy Eriksson.
Den 24 oktober fortsätter tävlingen för Tommy, då i Borlänge.
- Mat- och dryckesupplevelsen är en stor passion hos oss och våra gäster och att nu Tommy för andra gången går vidare i tävlingen Årets Kock gör mig förstås mäkta stolt, säger VD Johan Hjort.
Tommy har arbetat på Högberga Gård i fyra år och var även med i semifinalen av Årets Kock 2012. Tidigare i år knep han en silvermedalj i tävlingen ”Årets Möteskock”. Tommy har också varit Sveriges representant i den internationella tävlingen Copper Skillet, två år i rad.
- Det är härligt att se Tommys målmedvetenhet och energi i matlagningen. Nu ser vi fram emot att heja på honom i semifinalen den 24 oktober, säger Johan.

Nyhet för i år var att alla skulle skicka in ett recept med sejfilé, som var årets huvudråvara. Rätten som Tommy gick vidare med till semifinal är; Eldad sej med granstekt havskräfta, lök, broccoli och bönor.