När tävlingen Årets Möteskock 2015 igår avslutades stod vår fantastiska kökschef, Tommy Eriksson, som segrare. Från anläggningar runt om i landet deltog 19 av Sveriges bästa möteskockar.
- Jag är så jäkla glad för priset och det är förstås ytterligare ett steg i rätt riktning för Högberga Gårds satsning på matupplevelsen. För mig personligen känns det som en skön revansch då jag fick nöja mig med silvermedaljen förra året, säger Tommy Eriksson.
Det unika med tävlingen Årets Möteskock är att de tävlande kockarna har 45 minuter på sig att kreera en tvårätters konferensmiddag till tre personer utifrån exakt samma förutsättningar och huvudråvaror. Tommys meny bestod av; Eldad röding med vit sparris, ramslök och gurka samt Vårlamm med blomkål, brynt smör, hasselnötter och vårlök.
Moderator för dagen var Carl-Jan Granqvist och över 300 intresserade konferensbokare besökte tillställningen. I juryn satt; Stefano Catenacci (ordförande), Christina Möller och Carina Brydling och juryns motivering lät som följer;
”Gott gott, Tommy har idag lyckats imponera på oss i juryn med den mest perfekta kombinationen av förrätt och varmrätt med ett modernt tänk som passar alla mötesanläggningar 2015”.
Läs hela pressmeddelandet
HÄR »