Vår kökschef Tommy Eriksson är åter vidare i Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling; Årets Kock 2016. Detta blir tredje gången som Tommy går vidare till semifinalen i Årets Kock.
Av 114 bidrag valdes 40 kockar ut att laga upp sin meny för en jury som därefter skulle utse de 18 semifinalisterna. Tommy är en av de 18 som idag fick beskedet att han gått vidare till semifinal i Årets Kock 2016.
Tommy tävlar vidare i Karlstad den 17 november.
Tommys bidrag i Årets Kock 2016; "Svenska höstnyanser med Hedemoratupp"
Filmklipp från när Tommy tar sig till semifinal;
Juryn för semifinalerna består av följande personer:
Fredrik Eriksson , Långbro Värdshus, Stockholm (juryns ordförande), Årets Kock 1987
Ulrika Brydling , Brydlings, Stockholm
Stefano Catenacci , Hovtraktör Operakällaren, Stockholm
Jonas Dahlbom , Dahlbom på Torget, Åre, Årets Kock 1996
Stefan Karlsson , SK Mat & Människor, Göteborg, Årets Kock 1995
Henrik Norström , Lux restauranger, Stockholm
Malin Söderström , Restaurangen Moderna Museet & Restaurang Hjerta, Stockholm
Peter J Skogström , Mat & Vin Slottsparken, Malmö, Årets Kock 2006
Paul Svensson , Fotografiskas restaurang, Stockholm
Håkan Thörnström , Thörnströms Kök, Göteborg
I semifinalerna tävlar kockarna vidare med det recept de skickat in i samband med sin anmälan till Årets Kock 2016. Tävlanden ska presentera rätten på samma sätt som i inskickat tävlingsbidrag. I båda semifinalerna utses en vinnare som går direkt till final. Resterande sex finalister tas ut på poäng från semifinalerna. Totalt gör åtta kockar upp om titeln Årets Kock 2016 den 11 februari i Stockholm. För mer information om tävlingen, se aretskock.se.