I dag åker vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson, tillsammans med Stockholm Culinary Team, till matlagnings-OS i tyska Erfurt för att försvara guldet.
Detta genom att leverera rätter som håller hög svensk kvalitet, är hållbara för framtiden och med en smak av Stockholm.
Tommy Eriksson och regionallaget Stockholm Culinary Team tävlar i två grenar, Culinary art och Pastry art. Rätterna presenteras på ett tävlingsbord och utöver detta ska varje koncept förtydligas i skrift. Juryn bedömer rätterna utifrån tanke, upplägg, utseende, färg och form. Laget består av 13 personer som var och en har ansvar för olika rätter. Tommy Erikssons uppgift är tillaga fingerfood, smårätter som lätt kan ätas med händerna.
- Att vara en del av laget är en tuff, spännande och vansinnigt rolig utmaning, säger Tommy Eriksson som har legat i hårdträning sedan ett halvår tillbaka då han gjorde entré i laget.
Stockholm Culinary Team åker till Erfurt i Tyskland den 21 oktober, det stora mästerskapet utspelar sig den 22-25 oktober.
Läs hela pressmeddelandet här »