Oj. Det här är stort för oss! Vi har precis nåtts av det otroligt glada beskedet att vår Gastronomiska ledare, Tommy Eriksson, nu tar en prestigefylld plats i Svenska Kocklandslaget.
Vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson fortsätter sina framgångar på tävlingsarenan. Nu tar han alltså en av de prestigefyllda platserna i Svenska Kocklandslaget.
Tommy har samlat på sig lång erfarenhet av att tävla i matlagning och har tidigare bland annat tagit guldmedalj i Årets Möteskock, tagit sig till semifinal i Årets kock och senast, i slutet av förra året, var han med och tog hem guldet i matlagnings-OS i Erfurt, tillsammans med Stockholm Culinary Team.
-Tävlandet är en av mina främsta drivkrafter, det inspirerar mig enormt i allt jag gör. Jag är en riktig vinnarskalle och älskar att utmana mig själv, men också att utvecklas tillsammans med andra. Att ta en plats i Kocklandslaget kommer också innebära många utmaningar och uppdrag vid sidan av mitt ordinarie jobb, säger Tommy Eriksson.
Det Svenska Kocklandslaget företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar och deltar i olika kulinariska event. Laget består av sex kockar och fem konditorer.
Det första mästerskap tillsammans med sina nya lagkamrater blir VM i Luxemburg 2018 och därefter nästa OS, 2020. Innan dess väntar många och långa träningspass i tävlingsköket på Kungsholmen i Stockholm. Tommy kommer även att fortsätta sin personliga satsning på att vinna Årets Kock-titeln.
Stort grattis önskar mäkta stolta kollegor!
Läs hela pressmeddelandet här »