För två veckor sedan var det vår Tommy som knep en plats i Svenska Kocklandslaget och idag kom nästa fantastiska nyhet. Vår yngsta kock, 22-åriga Victor Magdeburg, kliver nu in på en prestigefylld plats i Juniorkocklandslaget.
Victor Magdeburg är en målinriktad ung talang, uppväxt i en restaurangfamilj, som tidigt bestämde sig för att utbilda sig till kock och fick arbete redan innan han tagit examen. Sina unga år till trots har han både lång och gedigen erfarenhet av branschen, bland annat har han tidigare arbetat som köksmästare på 50-talskrogen Mandy’s Diner och som kock på Winery Hotel samt Restaurang Hantverket i Stockholm. På meritlistan finns även en guldmedalj från matlagnings-OS i Erfurt 2016 med Stockholm Culinary Team.
Idag är Victor Magdeburg vår yngsta kock på Högberga Gård – och nu tar han steget från köket på Lidingö in i Svenska Juniorkocklandslaget. Siktet, tillsammans med de nya lagkamraterna, är inställt på VM 2018.
- Det är verkligen ett privilegium att få möjligheten att kunna delta i ett landslag tillsammans med likasinnade människor; där alla kämpar mot samma mål. Det kommer bli väldigt roligt och mycket påfrestande för kropp och sinne, men i slutändan kommer vi ha skapat något som är genomtänkt, något som representerar oss, och som vi kan presentera med stolthet på VM, säger Victor.
Stort grattis Victor önskar mäkta stolta kollegor!
Mer om Victors satsning finns att läsa här »
Om Tommys plats i Svenska Kocklandslaget kan du läsa här »