Vår nya kompostmaskin gör alla till (åter)vinnare. På bara 24 timmar omvandlar den alla dagens matrester till fin, näringsrik jord. Från ord till jord till bord till jord. Till bord.
Idag slängs en tredjedel av all mat i Sverige. Hotell- och restaurangbranschen beräknas stå för ca 10 procent av detta matsvinn - vilket motsvarar 100 000 ton per år. Här på Högberga har vi hittat vår lösning för att minska vårt klimatavtryck avsevärt; En kraftfull komposteringsmaskin som på bara ett dygn omvandlar en hel dags matrester till fin, näringsrik jord. 10 kg rester blir 1 kg jord. Därmed tar vi ett stort kliv mot visionen om Zero Waste.

Från ord till jord till bord till jord. Till bord. Gödningen kommer inte bara användas på gårdens egna odlingar. Som pricken över det hållbara i:et får dessutom alla gäster med sig en liten papperspåse med återvunnen jord, som visualiserar att resterna redan fått nytt liv. På så sätt blir alla våra gäster en del i Högbergas eget kretslopp.
Alla är vinnare i detta, eller rättare sagt åter-vinnare. Och den största vinnaren; Moder Jord.
Läs pressmeddelandet här »