Nu lanserar våra vinmakare på Högberga Vinfabrik sitt första naturvin; Högberga Natur. Vinet är tillverkat här hos oss på Lidingö, av ekologiska druvor från Toscana och blir ännu ett välsmakande tillskott i vår restaurang.
Från och med 4 maj finns vinet att avnjuta hos oss på Högberga Gård, finns på hyllan på Lidingös Systembolag och kan beställas styckvis till Sveriges alla Systembolag.
Högberga Natur tillverkas på druvorna Merlot, Petit Verdot och Sangiovese. Druvorna handskördas av Högberga Vinfabrik på vingårdarna La Cura och San Christoforo, två ekocertifierade gårdar som ligger strax nedanför den lilla medeltida byn Scarlino i Maremma, Toscana. På druvornas tredagarsfärd i kylbil till Lidingö får de vila i låg temperatur, vilket ger en lugnare alkoholjäsning och ett mer komplext och fruktigt vin. Högberga Natur tappas direkt på flaska, utan att filtreras.
Läs pressmeddelandet här »