Påsköppet

apr 18, 2019

Vi håller öppet som vanligt under hela påskhelgen och välkomnar till en påskinspirerad weekend, afternoon wine och påskbrunch både lördag och söndag. Läs mer i kalendariumet »

dukat för påskbrunch vid havet i stockholms inlopp

Det lovas strålande väder, uteserveringen är öppen, herrgården är pyntad - självklart helt utan fjädrar.

Weekend

Från oss alla, till er alla; En riktigt Glad Påsk 🐣 🌷 ☀️

 

Foppa is in da house!

apr 11, 2019

Alla dessa underbara filminspelningar, tv-produktioner, modefotograferingar och reklamfilmer. Vi verkligen älskar när det händer annorlunda saker i huset. Senast ut blev en riktig sötchock i Kinarummet då vi hade äran att ha både Foppa och Vinnie här på samma gång 😍😍

 Foppa spelar in reklamfilm med Vinnie på Högberga Gård

Resultatet av inspelningen ses nedan...

 

Lidingö Runt på första Havsparkett

apr 11, 2019

Snart är vi där. Ååh vad vi längtar. 11 maj, då tävlar vår segelbåt FLYT Stockholm igen och vi öppnar upp för färgsprakande festligheter ​vid havet. Fri entré! Dj på terrassen. I utomhusbaren serveras väl kyld dryck samt enklare maträtter. Var med och heja fram ​vår skönhet och beskåda Lidingö Runt på första parkett.

Lidingö Runt på första Havsparkett på Högberga Gård

Varmt välkommen, lördagen den 11 maj!

Allt om dagen »

Se bilder från förra årets event vid Gotland Runt-starten »

Filmtajm

mar 19, 2019

När det perfekta filmvädret infinner sig och någon bjuder på en riktigt bra rulle. Bara att drömma sig bort...

 

Stort tack till Charlie på SkyOverview!

Världskända kändisar

mar 17, 2019

Världskända kändisar. Utställning med fotograf Leif-Erik Nygårds på Högberga Gård

Woohoo, världskända kändisar på ingång 🤩 Nu laddar vi för årets Konstrunda på Lidingö då vi har den äran att åter välkomna storheten Leif-Erik Nygårds till oss. Fotografen som är berömd bland annat för att ha tagit de sista professionella fotona av Marilyn Monroe.

Leif Erik Nygårds konstverk Marilyn Monroe
Marilyn 🌹

Detta och mycket mycket mer under helgen den 29-31 mars. Varmt välkommen❣️ Fri entré!
Hela helgens program hittar du här »

Janne Schaffer - Music Story - Live

mar 13, 2019

Mama Mia! Jag vill ha en egen måne. Waterloo. Sol, vind och vatten. Hur gick det egentligen till när Janne Schaffer var med och spelade in dessa älskade hits? Vi förgyller en aprilsöndag med en av världens främsta artister och gitarrister: Jannes Schaffer. Välkommen till Högberga Gård – där höga berg och djupa hav väver drömmar, precis som i låten.

Janne Schaffer

Söndagen den 14 april kl 14-17 äntrar Janne Schaffer scenen med sin hyllade show, Janne Schaffer Music Story. Det blir en skön eftermiddag som varvar livemusik med personliga anekdoter från Jannes musikkarriär tillsammans med Ted Gärdestad, ABBA, J:son Lindh och de andra legenderna. 

I biljettpriset ingår matig wraps och ett glas vin/öl/alkoholfritt alternativt. Baren är öppen i pausen. Det är begränsat antal platser så glöm inte att köpa biljett i förväg. 

Pris 395 kr. Köp biljett här »

Självklart går det bra att komma lite tidigare och avnjuta vår söndagsbrunch som öppnar kl 12. Läs mer och boka bord här »

Bakgrund
Janne Schaffer vet hur ABBA:s världshits kom till och hur Ted Gärdestads klassiker skapades. Han var nämligen med, där och då – och han var i högsta grad delaktig i framgångssagan. Hans musikaliska meritlista får förresten vem som helst att häpna: han har mött Bob Marley, spelat med musikerna från gruppen Toto, gett ut 14 soloalbum och blivit samplad av Christina Aguilera (på hennes senaste fullängdare Sick of sittin’).

På Högberga Gård kommer Janne att att bjuda på unika livetolkningar och berättelser från sin långa och kontrastrika musikaliska karriär. Och med största sannolikhet kommer han också att berätta om sin alldeles särskilda koppling till oss på Högberga Gård. Hans mors farfars bror var ingen annan än Klas Fåhraeus, vår första gårdsherre som lät bygga Högberga här på klippan där sol, vind och vatten förenas.

Gift vid första ögonkastet 2019

mar 08, 2019

Whohoo! ​Nu är vi på TV igen! För fjärde året i rad spelades nämligen programmet
"Gift vid första ögonkastet" in hos oss.

Gift vid första ögonkastet 2019
Hela inspelningen ägde rum hos oss en dag i augusti 2018. Och då alla goda ting är tre så arrangerade vi tre vigslar, tre bröllopsmiddagar, tre bröllopsfester och tre bröllopsnätter. På en och samma dag!

Gift vid första ögonkastet 2019

Riktigt kul när det händer annorlunda saker i huset! Och kanske blir det fjärde gången gillt (ingen från tidigare säsonger har förblivit gifta) då sex modiga singlar låter en expertpanel hjälpa dem att hitta sin perfekta partner. Första gången de träffas är vid altaret, hos oss på Högberga och därefter ska de leva som äkta makar...

Gift vid första ögonkastet 2019 spelas in på Högberga Gård på Lidingö

Spänningen är förstås enorm när bruden/brudgummen ska äntra scenen inför både kamera, den blivande partnern och de bådas inbjudna gäster...

Gift vid första ögonkastet. Bröllopsmiddagen i Kinarummet på Högberga Gård på Lidingö

I avsnitt 2 blev vi glada att se vår egna stjärnor som riktiga moviestars. Esref och Josef in action.

Gift vid första ögonkastet kan ses på SVT söndagar kl 22.00.

Som sagt, riktigt roligt för oss att vara en del av detta - en festlighet är alltid en festlighet - och vi älskar fest!

Trendrapport 2019

feb 13, 2019

"Överraska mig". Det var Göran Adléns enda direktiv till oss inför 2019 års Trendrapport. Ja han vill leva som han lär - att kunna släppa kontrollen å ena sidan, att förstå överraskningsekonomin å andra. Och igår var det äntligen dags. En fullsatt föreställning av och med Göran Adlén hos oss på Högberga Gård. Hundratals timmars förberedelser som kom att ge 12 timmars ren inspiration, massa ny kunskap, överraskningar, energi och härligt nya bekantskaper. Vi fick höra om AI, robotisering, hälsa, det hållbara samhället och mycket annat spännande. ​
Vi fick se prylar som vi inte trodde fanns och framförallt förstå varför KÄRLEK
blir 2020-talets viktigaste konkurrensmedel.

Och själva bestämde vi oss för att genomföra allt i helt egen regi. Från ax till limpa.

Högberga Gård på Lidingö i morgonljus

Dagen kunde inte börja bättre...

Love is all you need

​Love, love, love...

Trenddagen med Göran Adlén i konferenslokal på Högberga Gård

Det blev vår egen "Wall of fame" som fick välkomna Göran till lokalen. Fantastiska bilder som fenomenala fotografen Knut Koivisto ligger bakom. Knut själv var också på plats - superkul tyckte vi.

Lunchen. Framtiden. Framtiden är redan här. Holistiskt. Etiskt. Hållbart. Närproducerat. Klimatsmart. Och nästan onödigt gott. Vår gastronomiska ledare Tommy Eriksson med team kan verkligen överraska och få vilka smaklökar som helst att dansa tango. Och till det - varför inte lite underhållning som berör lite extra, tänkte vi.

Opera med Freddy Amigo på Högberga Gård

In i matsalen kliver Freddy Amigo och fyller hela rummet med en sån enorm närvaro och passion och ett operaframträdande som gav tårar, rysningar och stående ovationer. Den mannen alltså!! Extra roligt att överraska Göran med detta moment då vi snappat upp att de jobbat i hop vid tidigare tillfälle...

Kock lagar mat på Högberga Gård

Rent artisteri också bakom kulisserna... Ord snappade från kvällsmenyn (förutom att vi köpt in en hel lycklig mjölkko då) rödbetor, grov tartar, ​brynt smör, lokal getost, fänkålspollen, fläderkapris, kryddstekt pulled beef, varm betakräm på sprits, betor, pollen, kapris, styckdetaljer från mjölkko, gräddrostad kålrot, kalvsky, lökbåt fylld med senap, lättpicklad kålrot, lökkräm, Bakat Äpple, mazarinbotten, vaniljglass...

Kockar in action

Fullt fokus. Gustav och Tommy.

detalj

Middagsdukningen a la återbruk stod vår egen festkoordinator Anna Nord för. Hatten av för Anna!

dukningsdetalj

Festlokalen dukad på Högberga Gård på Lidingö

Underhållning med Suit and Tie i festlokal på Högberga Gård

Efter nio timmar med trender behöver man inte bara onödigt god mat - man behöver röra på sig också - därför tog vi in stjärnorna som kan få precis vem som helst att dansa på bordet. Nisse och Håkan med sin middagsshow Suit & Tie. Jösses vilken energi. Och vilken underbar avrundning på en oförglömlig dag.
Kan varmt rekommenderas.

Årets Möteskock 2019

jan 10, 2019

 Välkommen till en smakfull mässa med kulinarisk guldkant. Den 5 februari möts 24 av Sveriges bästa möteskockar på Venue 81 i Stockholm och gör upp om titeln: Årets Möteskock 2019.
Vår souschef Magnus är en av dem.

Magnus-Wallin

Mange har varit med förr. När tävlingen Årets Möteskock 2016 avslutades stod ​vår Magnus Wallin, som silvermedaljör. Juryns motivering; "En komposition med fräschör och balanserade smaker som visar respekt och kärlek till råvarorna." Vi som har äran att äta Manges fantastiska mat varje dag, kan bara hålla med. Mums!

Lite mer om Magnus då...
30 år. Nybliven tvåbarnsfar till Harry och Ellie. Har arbetat i köket på Högberga i sex år, dessförinnan ett par år som säsongare. Efter 3 år på hotell- och restaurangprogrammet pluggade Mange vidare 3 år på universitetet i Grythyttan. Mange är väl den i köket som gärna testar gränserna hos kollegorna med diverse roliga och oroliga practical jokes (en hejare på ”pranks” som konditor Johanna uttrycker det). Byta ut kokta ägg till råa vid personalfrukosten, heheh eller kanske bjuda kollegorna på någon oemotståndligt ​delikatess som han "råkat" tappa hela saltkaret i  😲 Han blir dock alltid förlåten, för hans snälla ögon, och då han också är den som alltid gör det lilla extra för både våra gäster och oss kollegor. ​​De muskliga underarmarna kommer inte enbart från att röra i grytorna. Gymmet är ett välbesökt häng på fritiden. Till barnens stora förtjusning har även Pappa Mange en något överdriven fäbless för pannkakor och glass :) Favoritingrediensen i köket är smör. Som en stor klick smör i det redan goda moset. Otippat; En av hans favoritartist är Icona Pop. Är det något som Mange inte klarar sig utan i köket så är det glada, inspirerande kollegor 💕

Tommy Eriksson i kohagen på Lovö prästgård

En av dessa kollegor är Tommy Eriksson, vår gastronomiska ledare, som förstås finns med och coachar Magnus i tävlingen. Tommy som själv tagit hem både guld och silver i just Årets Möteskock. Och 2016 var det ytterligare guldregn då Tommy tillsammans med Stockholm Culinary Team tog hem OS-guld i tre kategorier. Klart vi är stolta över vårt kök :)

Årets Möteskock är en kocktävling där 24 kockar från kulinariskt utmärkande mötesanläggningar tävlar under en heldag. I tävlingen vill man uppmärksamma den kulinariska upplevelsen i samband med konferenser genom att årligen utse Sveriges bästa möteskock.

PLATS: Venue 81, Drottninggatan 81 i Stockholm
DATUM: Tisdagen den 5 februari 2019
MÄSSAN PÅGÅR: 13.00 – 17.00 

Årets jury: Sayan Isaksson, Norbert Lang och Linnéa Liljedahl

Vi finns på plats som utställare och vi hoppas att du vill komma och träffa oss och vara med att heja fram vår Mange i tävlingen. Anmälan är kostnadsfri och gäller för dig som bokar, köper eller arrangerar konferenser, möten och event.

Mässan arrangeras av Action Fairs. Mer om mässan här »
Anmäler dig kostnadsfritt gör du här » Begränsat antal platser. Ange "Högberga Gård" i meddelandefältet för förtur.

Varmt välkommen!

Öppen "Vinmakare för en dag"

jan 08, 2019

16 mars och 13 april öppnar Högberga Vinfabrik upp för en öppen "Vinmakare för en dag". En givande och rolig grundkurs för er som vill ha lite mer upplevelse än en vanlig vinprovning. Denna aktivitet är verkligen en succé varje gång! Inga förkunskaper krävs.

Vinprovning i Vinfabriken

Guidad tur i vinfabriken. Hur tillverkas vin, vad skiljer: naturvin, biodynamiskt vin, ekologiskt vin och är det skillnad mellan kvalitetsviner på flaska och boxviner?

I ekfatsrummet får ni smaka på vin direkt ur ekfat.

Skapa ditt egna vin. Vinmakare Johan Zälle guidar er genom två historiska vinblandningar ”Cuvéer”. Vi går igenom hur vinets syra, frukt och tanniner påverkar vinblenden. Vi arbetar med de klassiska druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese.

Mat och vin i kombination. Vi går igenom grunderna för vad som händer när matens syra möter vinets syra liksom hur  tanninerna i vinet påverkas när de möter fett och salt.

Maten består av en Italiensk delikatesstallrik; tre charkuterier, tre ostar, pastasallad, bröd och den lilla smakbryggan​.

Pris 895 kr. Allt detta ingår:

  • Guidad tur, ca 1 timme - hur vi gör vin på röda vindruvor vi själva plockat i Toscana.
  • Smaka på vin i produktion direkt cistern och ur ekfat.
  • Vinblend - Du utgår från tre druvrena viner, Merlot, Cabernet Sauvignon samt Sangiovese och skapar ditt unika vin.
  • Vi tappar sedan upp dina unika vinflaskor.
  • Vinerna hämtas ut på Systembolaget, Lidingö, Norra Stationsgatan eller Globen/Slakthusområdet.
  • Etiketten skapar du själv med mallar från oss och sätter på hemma.
  • Italiensk delikatesstallrik, tre chark, tre ostar, en pastasallad på pesto och bröd – man blir mätt.
  • Till maten provar du tre av våra viner som finns på Systembolaget.

Vinprovning i Vinfabriken

Aktiviteten börjar kl 12.00 och pågår 3-4 timmar.

Anmälan gör du här »
Ange i ämnesraden om det gäller 16 mars eller 13 april.


Vinmakare i Toscana

Våra härliga vinmakare Per Hallgren, Johan Hjort och Johan Zälle gör alltid "så GOTT de kan".

Pssst! Du har väl inte missat vår Winemakers Weekend - med ingen mindre än vinmakare Zälle. Med sig har han också sitt sköna band så det blir härligt gung i Kinarummet som skön avrundning på middagen. Exklusivt den 1 februari!

Unik Winemakers Dinner - premiär 1 februari!

jan 06, 2019

Det är en stor stor ära för oss att få presentera vårt senaste koncept - Winemakers Dinner med sjungande vinmakare! Ett helt nytt weekendkoncept med italienska smaker och skön musik. Och vinmakaren då; jo, det är ingen mindre än Mr Johan Zälle, från Högberga Vinfabrik.

Vinmakare Johan Zälle i Högberga Vinfabrik

Det bjuds en smakrik guidning genom det egenproducerade vinets exklusiva värld, en specialkomponerad Toscanadoftande måltid och en sjungande vinmakare (Zälle) med vänner. Fredagen den 1 februari.

Winemakers Dinner i Högberga Vinkällare med vinmakare Zälle

Det blir fyra utvalda viner i samklang med lika många rätter. Bland annat italienska delikatesser till vårt prestigevin Högberga Arne, nötkött till mustiga Högberga Lajla och passande ostar tillsammans med vår Passito, ett sött vin på torkade druvor, med ostar. Och så en liten grappa på slutet. Vinmakarmiddagen avrundas med kaffe, chokladpralin och livemusik vid den sprakande brasan i Kinarummet. Jazz, italiensk schlager och chansons från vinmakarens eget band, 4 Vintage.

Läs mer om Winemakers Weekend här »

Vill man inte sova kvar har vi några platser kvar för endast middag. Endast middagsgäster betalar 1350 kr. Då ingår besök i Sveriges första toscanska vinfabrik, middag fördrink, dryckespaket och musikunderhållning.

Varmt välkommen!

Julklappstips - Träningsdag med Sabina Dufberg

dec 10, 2018

Den 9 februari har vi den stora äran att arrangera en träningsdag tillsammans med fantastiska Sabina Dufberg, känd från såväl tv som författare och föreläsare. Det kommer bli en dag med massor av energi, inspiration, ny kunskap, nya bekantskaper, god mat och för de som önskar SPA, middag och övernattning.
Allt om eventet kan du läsa här.

Sabina Dufberg Träningsdag på Högberga Gård

Vore inte detta en fantastisk upplevelse att lägga under granen? Vi fixar presentkortet. För 1295 kr bjuds:

10.00 Välkommen, mingel, nyttigt fika
11.00 Träning med Sabina Dufberg
12.30 Lunchbuffé (varav ett vegetariskt alternativ)
13.30 Föreläsning med Sabina Dufberg.
Ditt Livs Form med 80/20-metoden
15.00 Boksignering, frågor, fika
16.00 Träning med Sabina Dufberg
17.00-19.00 Spa i Högberga Havsspa
(badrock, handduk, tofflor finns att låna)

Vill man ge lite extra guldkant på julklappen kan man boka på:
Trerätters middag, 395 kr, Övernattning enkelrum, 850 kr, Övernattning dubbelrum 1450 kr
Begränsat antal platser!

Presentkort julklapp

Andra heta presentkorts-julklappstips är Bad & Brunch, Afternoon Tea, Weekendpaket, Winemakers Dinner... Läs mer och beställ presentkort här »

Vår världsmästare Johanna!

nov 30, 2018

💥👊​GULD!! GULD!! GULD!! 👊💥

Inte för att skryta men... eller jo, nu skryter vi ordentligt! Vi har en dessertvärldsmästare hos oss, Johanna Rampitsch och Stockholm Culinary Team tog igår hem Culinary World Cup 2018 - segern är vår och GULDET är i rätta händer! Massor av grattis till världens bästa regionala lag!!

Johanna_puff_small 

Det var förstås glädjefnatt på scenen under prisutdelningen!

laget

Vi är såååå otroligt stolta över vår världsmästare och ​glada och imponerade över lagets fantastiska insats 👊

Läs ​pressmeddelandet här »

Mot VM - heja Johanna!

nov 23, 2018

Vinkar av Johanna på Högberga Gård - mot VM med Stockholm Culinary Team

BAAM 💥 Mot Luxemburg ✈️ Mot VM! Efter drygt 18 månaders intensiv träning har det blivit dags att vinka av vår fantastiska konditor Johanna Rampitsch och önska massor av lycka till i Culinary World Cup 2018 ✊✊ Heja Johanna! Heja hela Stockholm Culinary Team 👊✨

Mustaschkampen 2018

nov 10, 2018

Grattis till alla fantastiska pappor på Fars Dag 💖 Vi firar med en fullsatt Fars Dag-brunch den 11 november, där vi skänker 50 % av intäkterna till vår insamling i kampen mot prostatacancer. Vill du vara med?

​Gå in på länken här och var med i vår insamling 🙏

Mustaschkampen 2018
#mustaschkampen2018 

 Mustaschkampen på Högberga Gård

Höst på menyn

nov 02, 2018

Härliga höst 🧡 Hjort, gröna äpplen, pistage och persilja. Nomnom 👌

Höstmeny hjort

Ensam julgran söker...

nov 02, 2018

Från och med den 2 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar.

Julklappsinsamling till behövanda barn på Lidingö

När juletider närmar sig ​dukas vårt hemlagade, traditionella julbord upp och julens dofter breder ut sig i herrgården. Det pyntas, bakas, griljeras, ystas, stoppas, gravas och enligt tradition pryds huset av många vackra julgranar. Den högsta mäter dryga fyra meter. Även i år kommer dessa granar att bli uppsamlingsplats för julklappar till barn som annars riskerar att bli utan. Ett initiativ som blivit stor succé hos oss två år i rad.

- Den som vill bidra köper en julklapp, slår in ett paket och kommer sedan och lämnar den under någon av våra granar. Man kan själv välja vad man vill ge, leksaker eller kläder, men paketet ska ha storleken av en skokartong och på etiketten ska det stå vilken ålder klappen passar och om den är tänkt till en tjej eller kille.

Julklappsinsamlingen sker i nära samarbete med Lidingö Stad som ser till att julklapparna når de familjer som behöver dem. Julklapparna kan lämnas under granarna i herrgården från den 1 december och i samband med att man lämnar sin klapp bjuds det på kaffe och fika.

Högberga ❤️ Missing People

okt 25, 2018

Vissa ord värmer mer än andra. Tusen tack för dessa Missing People och för de beundransvärda insatser ni gör i sökandet efter försvunna personer i hela vårt avlånga land 🙏❤️

" Vi kan inte nog tacka Högberga Gård som med mycket kort varsel välkomnade Missing Peoples jour för en arbetshelg den 19-21 oktober. Det är inte första gången Missing People huserade på Högberga Gård​..."

Läs hela inlägget på Missing Peoples hemsida »

Missing people

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Nu är vår Inger mötescertifierad

sep 07, 2018

Från innnesäljare till mötesrådgivare till mötesexpert! Vår bästa Inger på Bokningen tog i veckan emot diplomet som certifierad mötesrådgivare efter en utbildning i sex steg. Stort grattis från oss alla! ​Ta chansen att boka er nästa konferens hos Inger vetja; bokning@hogberga.se eller 08-546 46 300.

Certifierad mötesrådgivare

Inger Nordberg; certifierad mötesrådgivare på Högberga Gård.

- Nu är jag ännu bättre på att tillsammans med kund skapa det allra BÄSTA mötet. Genom tydligare behovsanalys, genom att lyssna på ett nytt sätt, genom att tillsammans med kunden verkligen fastställa syftet och målet med mötet och därmed föreslå den bästa lösningen.

- För mig är varje kund unik, varje samtal, varje möte, varje syfte. Jag har verkligen världens roligaste jobb på många sätt. Att bygga långsiktiga relationer med våra kunder är en av mina stora passioner, säger Inger.

Nytt vin coming up

aug 06, 2018

För den som väntar på något GOTT från våra vinmakare i Högberga Vinfabrik. Den 1 september lanseras våra nya viner Arne och Lajla, som kopierar förebilden Ornelaia. Dessutom släpps ​Högberga San 2014 lagrad på svensk ek. Alla med ny utformning på etiketten. HUMLAN som inte kan flyga.

Vin från Högberga Vinfabrik

Samtliga tre nya viner finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 september och som vanligt i ordinarie sortiment på Lidingö. Självklart serverar vi även dessa godingar hos oss på Högberga Gård. Till maten, i baren eller kanske en unik vinprovning i Vinfabriken.

Högberga Arne; 2015, Cabernet Savignon, Merlot, Petit Verdot & Sangiovese
Högberga Lajla; 2015, Petit Verdot, Merlot & Sangiovese
Högberga San, 2014, 100 % Sangiovese lagrad på Svensk ek. Ett vin som mår mycket bra av att vila sig i form.

Vinmakare i Högberga Vinfabrik
Våra härliga vinmakare Per, Johan & Johan gör alltid så GOTT de kan.