The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Svanar

Vi är ett svanenmärkt hotell

Här kan du checka in med rent samvete och höga förväntningar

Stockholms SkärgårdSvanen Konferenshotell

”Stolta som svanar” ?

Svanen

Stolta som Svanar! Så känner vi efter att åter igen ta emot diplomet efter att vi, med berömt godkänt, klarat Svanens nya tuffa krav. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.Svanen har under senaste åren uppgraderat sina kriterier för hotell- och konferensbranschen med konsekvenserna att det blivit klart tuffare att få en miljömärkning. Helrätt tycker vi!

Här kan du checka in med grönt samvete

Många frågar sig hur man kan göra en miljöinsats. Det är egentligen väldigt enkelt. Du som checkar in på vårt hotell har gjort det. Du har valt ett Svanenmärkt hotell – ett bra val för dig och ett ännu bättre val för miljön.

Vad är speciellt med ett Svanenmärkt hotell?

Att bo på ett Svanenmärkt hotell betyder att du väljer ett hotell som tar ansvar och som klarat Svanens hårda miljökrav. Men det räcker inte med det. De hotell som blivit Svanenmärkta måste hela tiden utveckla sitt miljöarbete och arbeta för att bli ännu lite bättre. Svanen höjer nämligen sina krav kontinuerligt.

Målet – en minskad miljöpåverkan

Svanenmärkta hotell har tagit ett helhetsgrepp på sitt miljöarbete. Vi strävar efter att minska vår miljöpåverkan så mycket som möjligt. Därför händer det mycket bakom kulisserna hos oss. Allt från åtgärder för att minska energi- och vattenförbrukning till att öka vårt utbud av ekologisk mat.

Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet  här »

Alla detaljer räknas

Du kan se resultat av ​vårt miljöarbete på olika sätt. Alla i personalen är engagerade. Toalett- och hushållspappren är miljömärkta. Svanen ställer även krav på rengörings- och diskmedel. Vi källsorterar och återvinner och minskar vattenförbrukningen genom att vi bytt ut toaletter, vattenkranar och duschblandare. Vi ersätter glödlampor med lågenergilampor, vi har infört behovsstyrd ventilation och belysning samt värmer husen med bergsvärme. Här kan du sova med rent samvete!

Hållbarhet på Högberga Gård

”En vacker dag ska vi…”

Hållbarhetspolicy

En vacker dag ska vi… men vänta, det är ju en vacker dag. Hög tid att ge tillbaka till framtiden. Hög tid att förändra. Låt oss vända trenden och skapa lyckliga ringar på vattnet. Ge tillbaka. Det är jordens grej!

FN:s globala mål är vår tydliga vägvisare i arbetet för en hållbar utveckling. Vår Svanen-certifiering hjälper oss i vårt strategiska miljöarbete – och det är bra – men vi vill större än så.

På Högberga Gård har vi ett viktigt historiskt kulturarv att bevara men vi ska också ta ansvar för det arv vi lämnar efter oss till kommande generationer.

Från ord till handling. Tillsammans med våra intressenter; gäster, kunder, medarbetare och ägare, har vi identifierat de mest relevanta områdena för vårt hållbarhetsarbete. Riktningen är tydlig – Högberga Gård vill ge tillbaka, vill ge mer än det lilla extra och ska göra en skillnad. Vi lyckas genom att integrera våra prioriterade områden som en naturlig och närvarande del i vår vardag. Vi arbetar hjärtligt med de hållbarhetsfrågor där vi kan påverka som mest och använder oss av LEAN för att säkerställa utveckling och uppföljning. Vi gör. Vi berättar. För vi vill inspirera vår omgivning att följa.

To be or not to be! I historien om Högberga i framtiden, ser vi ett lyckligt slut där människor och natur åter lever i harmoni. Å denna lyckliga dag!