Svanenmärkt konferensanläggning

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Svanen

Stolta som Svanar! Så känner vi efter att åter igen ta emot diplomet efter att vi, med berömt godkänt, klarat Svanens nya tuffa krav. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.Svanen har under senaste åren uppgraderat sina kriterier för hotell- och konferensbranschen med konsekvenserna att det blivit klart tuffare att få en miljömärkning. Helrätt tycker vi! Kraven har bland annat skärpts gällande energiförbrukning
och kemikalier i mat och dryck. ​Känns väldigt bra (och ändå självklart) att vi klarar de
högt ställda kraven och nu krönts med en fortsatt certifiering.
Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet här »

Svanen-diplom

Stolta som svanar!

Svanenmärkt konferenshotell

Senaste certifieringen år 2016.

Klimatpositiv

Högberga Gård är även +Klimatpositiv.

Här kan du checka in med gott samvete

MÅNGA FRÅGAR SIG hur man kan göra en miljöinsats. Det är egentligen väldigt enkelt. Du som checkar in på vårt hotell har gjort det. Du har valt ett Svanenmärkt hotell – ett bra val för dig och ett ännu bättre val för miljön.

Vad är speciellt med ett Svanenmärkt hotell?

Att bo på ett Svanenmärkt hotell betyder att du väljer ett hotell som tar ansvar och som klarat Svanens hårda miljökrav. Men det räcker inte med det. De hotell som blivit Svanenmärkta måste hela tiden utveckla sitt miljöarbete och arbeta för att bli ännu lite bättre. Svanen höjer nämligen sina krav kontinuerligt.

 

Målet – en minskad miljöpåverkan

Svanenmärkta hotell har tagit ett helhetsgrepp på sitt miljöarbete. Vi strävar efter att minska vår miljöpåverkan så mycket som möjligt. Därför händer det mycket bakom kulisserna hos oss. Allt från åtgärder för att minska energi- och vattenförbrukning till att öka vårt utbud av ekologisk mat.

Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet  här »

Alla detaljer räknas

Du kan se resultat av ​vårt miljöarbete på olika sätt. Alla i personalen är engagerade. Toalett- och hushållspappren är miljömärkta. Svanen ställer även krav på rengörings- och diskmedel. Vi källsorterar och återvinner och minskar vattenförbrukningen genom att vi bytt ut toaletter, vattenkranar och duschblandare. Vi ersätter glödlampor med lågenergilampor, vi har infört behovsstyrd ventilation och belysning samt värmer husen med bergsvärme. Här kan du sova med rent samvete!

Att tänka grönt är skönt.