Hållbar blomsteräng för biologisk mångfald

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

 

Hållbarhet

För oss på Högberga Gård är det viktigt att vi tar vårt ansvar för vår framtid. Vi bryr oss om välbefinnande,
rättvisa, rättigheter och individens behov. Vi värnar om miljön och som stöd för
vårt miljöarbete är vi Svanen-licensierade samt +Klimatpositiva. 

Exempel på vårt miljöarbete

Vi väljer våra leverantörer efter deras miljöarbete samt vi prioriterar råvaror och förbrukningsmaterial efter miljömärkning. Vi kolsyrar vårt eget vatten, brygger egen öl samt tillverkar vårt eget vin och sparar på det sättet in utsläppen från leverantörernas transporter,

Våra byggnader värms upp med bergvärme och energin vi gör av med kommer från vattenkraft till 100 %. Vi minskar också vår förbrukning av vatten genom att vi har rätt blandare i våra badrum. All tvätt tvättas på ett svanenmärkt tvätteri.

Vi bidrar till att förenkla för våra gäster när det gäller elbilar genom att vi har åtta laddplatser för elbil.

För att ytterligare ta vårt ansvar som arbetsgivare har vi valt att kompensera för våra anställdas transporter till och från jobbet samt för våra leverantörers transporter på 37 ton co2 per år och har därmed certifierat oss som +Klimatpositiva.

Goda arbetsförhållanden och arbetsmiljö

På alla våra avdelningar har vi en blandning av män och kvinnor samt en stor spridning av åldrar. Vi har anställda från olika länder och med olika kulturer samt människor med olika sexuell läggning. Vi välkomnar arbetsträning även från andra arbetsplatser på vår anläggning samt anställningar för personer med särskilda behov.

För att Högberga Gård ska utvecklas i rätt riktning och för att våra anställda ska få känna sig delaktiga så arbetar vi med LEAN, ett förbättringsarbete där alla är med och bidrar med idéer, både stort som smått.

Självklart är vi medlemmar i arbetsgivarorganisationen Visita och har därmed kollektivavtal med Hotell & restauranganställdas fackförbund samt Unionen.

Varje år utbildas all personal i HLR och brandsäkerhet - en trygghet för såväl gäster som för de anställda. På hotellet finns hjärtstartare.

Svanen

Stolta som Svanar! Så känner vi efter att åter igen ta emot diplomet efter att vi, med berömt godkänt, klarat Svanens nya tuffa krav. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Svanen har under senaste åren uppgraderat sina kriterier för hotell- och konferensbranschen med konsekvenserna att det blivit klart tuffare att få en miljömärkning. Helrätt tycker vi! Kraven har bland annat skärpts gällande energiförbrukning
och kemikalier i mat och dryck. ​Känns väldigt bra (och ändå självklart) att vi klarar de
högt ställda kraven och nu krönts med en fortsatt certifiering.

Svanen-diplom

Stolta som svanar! Hotellchef Ulla och hotelldirektör Tina tar emot
diplomet från Svanen.

Svanen Logotype för svanenmärkt konferensanläggning

Senaste certifieringen år 2016. Tuffare krav än tidigare och det klarade vi
med beröm godkänt.

Klimatpositiv

Högberga Gård är även +Klimatpositiv. Vi kompenserar för personalens och våra leverantörers transporter och pengarna ​investeras i vindkraft i Kina.

Här kan du checka in med gott samvete

M​ånga frågar sig hur man kan göra en miljöinsats. Det är egentligen väldigt enkelt. Du som checkar in på vårt hotell har gjort det. Du har valt ett Svanenmärkt hotell – ett bra val för dig och ett ännu bättre val för miljön.

Vad är speciellt med ett Svanenmärkt hotell?

Att bo på ett Svanenmärkt hotell betyder att du väljer ett hotell som tar ansvar och som klarat Svanens hårda miljökrav. Men det räcker inte med det. De hotell som blivit Svanenmärkta måste hela tiden utveckla sitt miljöarbete och arbeta för att bli ännu lite bättre. Svanen höjer nämligen sina krav kontinuerligt.

 

Vem bryr sig?

Julklappsinsamling till behövanda barn på Lidingö

Ensam julgran söker...

Insamling av julklappar till behövande barn. Från och med den 2 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar. ​Hjälp oss att hjälpa.
1

Giving People ❤️

Årets julklapp från oss ska göra en skillnad. Tack Giving People för ert viktiga arbete för att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Självklart vill vi stödja er på vägen mot er vackra vision.
Tesorter

Te från Dilmah

Kvalitet i detaljerna.

Vår restaurangchef Danielle brinner för hållbarhet. Dilmah är ett av de teer hon valt att servera våra gäster. ​Förutom att det är ekologiskt går delar av vinsten till att främja levnadsvillkor och miljö på Sri Lanka.

CSR - Högberga Gård stödjer Missing People

Högberga ❤️ Missing People

Vissa ord värmer mer än andra. ​Tusen tack för dessa Missing People och för de beundransvärda insatser ni gör i sökandet efter försvunna personer i hela vårt avlånga land 🙏
Prematur_fot

Svenska prematurförbundet

Vi är med och stöttar

socialt arbete och ideella föreningar och lånar gärna ut våra lokaler till bl.a. Svenska Prematurförbundet så att de kan lägga sina medel där de gör mest nytta.

Mustaschkampen 2018

#Mustaschkampen

Grattis alla grymma pappor på Fars Dag 💖

Vi firar med en fullsatt Fars Dag-brunch där vi skänker 50 % av intäkterna till vår insamling i kampen mot prostatacancer.Vill du vara med och bidra?

Nyanlända

Nyanlända

Vi stöttar arbetet med

integrationen i samhället. Därför lånar vi gärna ut våra lokaler för möten och föreläsningar. Som en del av kulturveckan bjöd stadens näringsliv och arbetsmarknadsenhet in till en kulturfest på Högberga Gård.​

Att tänka grönt är skönt.