The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Högberga Gård

Om Högberga Gård

Historisk utsiktsplats för livsnjutare sedan 1911

”Historisk mötesplats sedan 1911”

Högberga Gård

Med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med en fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden, tronar Högberga Gård. Anläggningen är centralt belägen på Lidingö, och byggdes av konstmecenaten Klas Fåhraeus år 1911. Idag erbjuds extravaganta möten i form av konferens, bröllop, weekends och fester. Högberga Gård är Svanenmärkt och medlem i Svenska Möten samt i IACC . I september år 2010 öppnade vi Sveriges första toscanska vinfabrik och under våren 2016 slog vi upp dörrarna till Högberga Havs-SPA.

Vår passion

Bortskämda gäster!

Vår mission

Vår mission är att skapa ett passionerat värdskap med stolthet och relationsskapande som viktiga mervärden.

Vår vision

Högberga Gård – en sofistikerad, passionerad och alltid närvarande mötesplats.​

Högberga Havs-SPASäkerhetscertifierat hotell

För din trygghet

Säkerhetscertifierat hotell

Detta sigill bekräftar att denna mötesanläggning under det senaste året har genomfört samtliga moment i Svenska Mötens säkerhetscertifiering. För att du ska känna dig trygg när du bokar ett möte har Svenska Möten en säkerhetscertifiering. Svenska Mötens utvalda anläggningar som uppfyller samtliga säkerhetskrav får använda detta sigill.

Vi är utvalda av Svenska Möten och uppfyller deras högt satta krav för säkerhet och får därför använda detta säkerhetssigill.

Senaste nytt

Yoga vid havet

Dagsretreat och SPA

Välkommen till vårens retreat på Högberga Gård – en heldag fylld av återhämtning, livsnjutning och själsligt välmående. Lördagen den 27 april bjuds det på yoga, SPA, Soul session, Meditation och ett smarrigt Afternoon Tea.

Påskweekend på Högberga Gård

Påskfirande

Under påskhelgen håller vi öppet för saltstänkta weekendupplevelser långfredag och påskafton; 29 och 30 mars. Njut en riktigt god helg fylld med vårkänslor, bad under bar himmel och fantastisk mat och dryck. Fri entré till Högberga Havs-SPA

Avsmakning bröllopsmeny

Varmt välkommen till minimässa och provsmakning av bröllopsmenyn, fredagen den 8 mars. Inbjudan gäller alla brudpar som har bröllop inbokat hos oss under 2024 – men det finns även ett antal platser till er som går i bröllopstankar men ännu inte bokat.

Alla nyheter
Historik Högberga Gård

Historik

Det började bra för Klas Fåhraeus, mannen som skulle komma att bygga Högberga Gård. 1863 föddes han med silversked i mun. Fadern var affärsman med fäbless för porslin och vid sin död efterlämnade han landets dyrbaraste tallrikssamling.

Hitta hit

Högberga Gård ligger på Lidingö, 6 km från Lidingöbron. Till oss tar du dig enkelt med bil, båt eller med SL. Adressen är Grindstigen 5-6.
Varmt välkommen!

Med bil

Med bil är restiden från Stockholm city ca 15 minuter.

Följ skyltar mot Lidingö via Norra länken. Norra länken når man från Roslagstull samt E4 och E18 norr ifrån.

Efter Lidingöbron följ skyltar mot GÅSHAGA.

Efter ca 6 km följ skyltar mot
HÖGBERGA GÅRD

Fri parkering och laddstolpar för elbil finns.

Kommunalt

Med kommunala medel är restiden från Stockholms centrum 30 minuter.

Tunnelbana till Ropsten.

Byte till Lidingöbanan tåg 21 mot Gåshaga.

Kliv av på station Högberga

Gå över spåret och ta till höger.

Gå rakt fram ner till vändplanen och trafikljuset, korsa vägen och ​följ skyltar Högberga Gård, en promenad på 800 m.

Med båt

Du kan ta Waxholmsbåt från Blaiseholmskajen nedanför Grand Hôtel till Gåshaga Brygga och därefter Lidingöbanan till station HÖGBERGA.

Total restid med båt och ​spårvagn är 45 minuter.

Vi kan även hjälpa till med att chartra en egen båt. Då stannar båten vid Breviks hamn och det blir en promenad på 10 minuter fram till Högberga. Vi hämtar ditt bagage vid bryggan. Kontakta bokningen för mer information; [email protected].