The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Högberga Konferens & Herrgård

Signerat Jankopodden

Ölprovning de luxe

Varmt välkomna till en ölprovning utöver det vanliga tillsammans med Jan-Erik “Janko” Svensson, Sveriges ledande ölexpert och moderatorn Peter Axelsson, mångårig programledare på SVT.

Tillsammans driver de Jankopodden – en podd om öl och annat intressant. ​Här utlovas en riktigt händelserik provning fullproppad med kunskap. Ni kommer få lära er allt om öl, prova flera olika ölsorter och dessutom få svar på alla era frågor om öl. Önskar ni addera ett quiz om öl som avslutning på provningen så fixar vi det.

Ölprovning

Signerat Jankopodden

Provning

Tidsåtgång: 60-90 minuter
Pris:
6 50 kr ​upp till 10 personer, därefter 550 kr per person (ölen ingår).

Upplägg:
Kort genomgång kring vad öl är och hur man brygger öl. Provning av fem olika öltyper (ölstilar). Ni får reda på vad som är unikt med varje öltyp och får också prova öl som representerar respektive öltyp. Tanken är att vi ska ha det riktigt skoj och att ni ska få med er en hel del nyvunnen kunskap om öl. Ni kommer också hinna med att ställa alla frågor ni har om öl.

Jankopodden

Signerat Jankopodden

Janko och Peter

Om Jan-Erik “Janko” Svensson
Janko har givit ut ett flera ölböcker och har varit huvuddomare på Stockholm Beer & Whisky Festival i närmare 20 år, Han föreläser även på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan och Umeå Universitet. Många kallar honom för Sveriges främste ölexpert. När Galatea utsåg honom till årets ölpersonlighet för några år sedan löd motiveringen: “Jan-Erik ”Janko” Svensson är ett levande uppslagsverk som besitter en outtömlig kunskap om öl. Jankos unika kompetens och erfarenhet förmedlas med stor en ödmjukhet och härlig träffsäker pedagogik som lyfter elever och åhörare. Janko är helt enkelt Sveriges ölguru.”

Om Peter Axelsson
Peter är mångårig programledare på Sveriges Television. Han har varit programledare för Sportnytt, Lilla aktuellt, Nyheter på lätt svenska och Rapport. Han är också entreprenör och driver flera olika företag. Han har ett stort intresse för mat och dryck.

WinebuildingSäl-safari

Mer att välja

Lugna, avkopplande stunder i relaxen, ett besök med provsmakning i Sveriges första toscanska vinfabrik eller laga mat tillsammans med våra skickliga kockar i matstudion. Tavelmålning på terrassen eller i konstgalleriet, en fartfylld tur med RIB-båt ut till skärgårdens klippor för att möta sälar.