Tillfälle! Fyra nya datum där våra vinmakare Zälle & Hallgren bjuder in till "öppen" Vinmakare för en dag i vinfabriken. Lärorikt, spännande, smakrikt!
Våra vinmakarna Per Hallgren och Johan Zälle bjuder tillsammans med SvD in till en unik rundtur i vår lilla vinfabrik där ni också får blanda ert eget vin. Ni skapar en helt egen blandning med utgångspunkt från tre av Högberga Vinfabriks viner 2016: Cabernet Sauvignon, Merlot, och Sangiovese. Som inspiration guidas ni genom Bordeaux- och ny Chiantiblend. Det egenhändigt blandade vinet finns sedan att hämta på Systembolaget för den som vill. Dessutom provsmakar vi 2017 års vin direkt ur ekfat och njuter av italienska delikatesser därtill. Till maten provar vi fyra viner från Högberga Vinfabrik.
Inga förkunskaper behövs.
Datum: 26 januari, 2 februari, 2 mars eller 9 mars
Tid: Start kl 12.00 eller kl 17.00
Plats: Högberga Vinfabrik på Lidingö
Pris: 795 kronor per person
OBS! Anmälan via SvD accents formulär
här

Allt detta ingår:
* Entrévin: Högberga Vinfabriks rosévin, tillverkat enligt Salasso-metoden
* Guidad tur i vinfabriken, ”Hur tillverkas vin” och vi testar vin på ekfat
* Eget vin: Skapa din egen blandning med Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese
* Måltid: Mättande delikatesstallrik med italienska charkuterier, tre chark, tre ostar och pastasallad
* Vinprovning: Vi testar fyra viner från Högberga Vinfabrik till måltiden
* Mat och vin i kombination: Vid måltiden går vinmakare Johan Zälle igenom grunderna för syra och tanniner i vinet
* Möjlighet att köpa ditt unika vin med egen etikett (Vid köp av eget vin är minimiantalet sex flaskor och de kostar 198 kr per styck. Det finns naturligtvis inget köptvång av det egna vinet).