The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Träna med en hönaTräna med en höna på Högberga Gård

Egg-citing News – Fjäderlätt framtidssatsning…

…löser äggbrist och väcker träningslust

Publicerat: Måndagen den 1 april

Nu tar vi ett fjäderlätt steg mot framtiden och lanserar ett helt nytt koncept som både tacklar risk för äggbrist och bjuder på nya äggstravaganta gästupplevelser. Inget för en chicken.

Brist på ägg är sedan en tid tillbaka ett rådande faktum på den svenska marknaden men nu har vi på Högberga Gård funnit en hållbar lösning på utmaningen genom ett helt nytt koncept som lanseras lagom till påsk. En stor del av trädgården har styckats av för att ge plats till en generös och modern hönsgård. Högberga Hönsgård 2.0 ger fri tillgång till färska ägg för såväl hotellets gäster som boende på hela Lidingö.

Träna med en höna på Högberga Gård

Egg-celent Egg-sercise

– Det här handlar inte bara om att ta ekologiskt ansvar och säkra hållbar tillgång av ägg utan också om att ge våra gäster äggstraordinära upplevelser, säger hotelldirektör Tina Dernelid.

Nytt mötespaket med Egg-celent Egg-sercise – Not for chickens.
Dessutom lanseras konferenspaketet ”Äggstravaganta möten” som utöver möten i Kackelpaviljongen rymmer en specialkomponerad meny med ägg som central råvara. På menyn hittas rätter som t ex ”Lägg ägg! Tyst jag värper”, ”Chickenrace” ”Tupp, höna eller kyckling”. Här ges även möjlighet att testa den senaste mötesaktiviteten: ”Egg-celent Egg-sercise – Not for chickens.” som helt enkelt handlar om träning tillsammans med en höna.

Träna med en höna

Not for chickens

Träningsdelen kan låta lite kuckeliku, lite galen så, men faktum är att träning tillsammans med djur är en trend som växer sig allt starkare. Forskning har visat att närhet till djur frigör endorfiner som optimerar inte bara träningen, utan hela vårt välmående. Goat-yoga är sedan flera år en känd träningsform och därifrån är inte steget så långt till det vi nu erbjuder. Vi är först ut med hönor men jag är helt säker på att vi snart kommer få se mer av detta på storstadsgymmen, kacklar hotelldirektör Tina Dernelid.

Fler nyheter

Högberga Gård på Lidingö

Framtidssäker affärsutveckling

Onsdagen den 10 april anordnar Knowledge & Passion hållbarhetskonferensen ”Framtidsäkra affärer” här hos oss på Högberga Gård. Kl. 09.00-12.00.

Konstrundan Lidingö

Konstrundan 2024

Välkommen till Vårsalong – Öppna Ateljéer, den 26-28 april. Hos oss möter ni Lidingö-konstnärerna Leif Ahrle, Marie von Kraemer och Lucien Brongniart som ställer ut sin fantastiska konst. Detta och mycket mycket mer…

Yoga vid havet

Dagsretreat och SPA

Välkommen till vårens retreat på Högberga Gård – en heldag fylld av återhämtning, livsnjutning och själsligt välmående. Lördagen den 27 april bjuds det på yoga, SPA, Soul session, Meditation och ett smarrigt Afternoon Tea.

Påskweekend på Högberga Gård

Påskfirande

Under påskhelgen håller vi öppet för saltstänkta weekendupplevelser långfredag och påskafton; 29 och 30 mars. Njut en riktigt god helg fylld med vårkänslor, bad under bar himmel och fantastisk mat och dryck. Fri entré till Högberga Havs-SPA

Avsmakning bröllopsmeny

Varmt välkommen till minimässa och provsmakning av bröllopsmenyn, fredagen den 8 mars. Inbjudan gäller alla brudpar som har bröllop inbokat hos oss under 2024 – men det finns även ett antal platser till er som går i bröllopstankar men ännu inte bokat.

Alla Hjärtans Weekend

Alla Hjärtans SPA

Exklusivt erbjudande på Alla ❤️ Dag. Överraska din kära med en skön dag/kväll i kärlekens tecken. Njut tillsammans av himmelska bad under bar himmel, bastu, jacuzzi, romantisk middag, mys vid brasan och skön relax.

Herrgårdsweekend på Högberga Gård vid havet och Stockholms skärgård

Statliga avtalet

Högberga Gård är ett av de konferenshotell som åter blivit utvalda vid Kammarkollegiets upphandling av konferenstjänster.

Vin från Högberga Vinfabrik

Tre nya viner från Högberga Vinfabrik

Premiär för Clairet samt nylansering av Superiore 2017 och Merlot 2019. Våra vinmakare gör alltid ”Så gott de kan”

Vinprovning Lidingö

Unik vinprovning

Högberga Vinfabrik presenterar en unik vertikalprovning av 15 årgångar samt Naturvin vs. traditionellt vin. Lördagen den 10 februari 2024.

Insamling Julklappar

Julklappsinsamling

Från och med den 1 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar. Vår insamling sker i år i nära samarbete med Giving People…

Svanenmärkt hotell

Ny Svanencertifiering

Stolta som Svanar! Så känner vi efter att åter igen få ta emot certifikatet efter att vi, med berömt godkänt, klarat Svanens nya tuffa krav. Svanen har under de senaste åren…

Janne Schaffer

Janne Schaffer – A music story – 15/10

Efter fullsatta hus runt om i Sverige, ger Janne Schaffer en exklusiv söndags-föreställning här på Högberga Gård där han tar oss med på en resa genom över 40 år som musiker och artist.