The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Inbjudan!

Våra berömda Vigelandkatter är tillbaka efter ett års varsam renovering. Detta firas med att Högberga Vänner bjuder in till en härlig föreläsning med Osloguiden och Vigelandskännaren Richard Klingspor. Lördagen den 21 februari kl 14-16. 

Vigelandkatterna. Två stora ”järndjur” som sedan 1912 prytt vår vackra trädgård. Det var vår byggherre Klas Fåhræus som en gång beställde dessa av sin vän och Norges store skulptör Gustav Vigeland. De påminner oss om det unika konstsamlarhem som detta en gång var.

I över 100 år har dessa smidesjärnkatter vaktat vår trädgård. Men det har kostat på. Väder och havsvind har bidragit till att de skadats hårt av rost och det fanns risk att de skulle gå förlorade för eftervärlden. Nu är de dock återställda och kan nu, med kontinuerlig omvårdnad, fortsätta att fräsa mot varandra i evig tid.

Richard Klingspor är Osloguiden och Vigelandskännaren som vet det mesta om Vigeland och den 21 januari kommer han till oss på Högberga och berättar historien om Vigeland samt kring ”järndjuren” som Vigeland kallade dem, om restaureringen och om helt nyupptäckta detaljer kring katternas historia.

Arrangör är vänföreningen Högberga Vänner.

Afternoon Tea

Välkomna lördagen den 21 januari till Högberga Gård kl. 14.00 – 16.00
Det bjuds först på Afternoon tea och därefter tar Richard vid. Vi kommer också att gå ut och hälsa på katterna.

Anmälan: marita.delvert@ kalejdo.se eller tel: 073 673 0313 senast 15 januari.
Avgift:130 kr till plusgirokonto 63 49 95 – 5 eller bankgirokonto BG 845-042.

Vigeland Katter

Fler nyheter

Janne Schaffer

Janne Schaffer – A music story – 15/10

Efter fullsatta hus runt om i Sverige, ger Janne Schaffer en exklusiv söndags-föreställning här på Högberga Gård där han tar oss med på en resa genom över 40 år som musiker och artist.

Stockholms Auktionsverk

Värderingsdag med Stockholms Auktionsverk

Träffa Li Pamp tillsammans med konstspecialist Victoria Svederberg och smyckesspecialist Sandra Johansson när de besöker oss för fri värdering och inlämning till kommande auktioner.

Yoga

Yoga och söndagsfrukost

Den 3 september kör vi i gång med våra populära morgonyoga-pass igen. Efter klassen väntar en lång, härlig söndagsfrukost i herrgården eller på terrassen.

Blåbärs-Bubbel

Blåbärs-Bubbel – en ny sensation från Högberga Vinfabrik

Experimentet som blev verklighet! Ingenting kan stoppa våra kreativa vinmakare. Inte ens en pandemi. Nu lanseras Blåbärs-Bubbel 2020.

champagneveranda

Nya möbler på champagneverandan

Nu har vi möblerat upp den härliga champagneverandan med nya sköna sittplatser. Välkommen för saltstänkta häng med gäng.

Sparris Riesling Weekend

Sparris- och Rieslinghelg

Klara, färdiga, VÅR! Friskt, fruktigt och fräscht. Syrat, blommigt och färskt. Välkommen till en weekend där mat och dryck får både gäster och smaklökarna att dansa.

Konstrundan Lidingö

Konstrundan 14-16 april

Välkommen till Vårsalong – Öppna Ateljéer, den 14-16 april. Hos oss möter ni Lidingö-konstnärerna Leif Ahrle, Marie von Kraemer och Jonas Torstensson som ställer ut sin fantastiska konst under rubriken ”Tillbaka”. Detta och mycket mycket mer…

Sara Sommerfeld

Kurs med Sara Sommerfeld

Kommunikationskurs – Kommunikation genom skådespelarteknik. Välkommen att vässa dina kommunikationsverktyg tillsammans med skådespelaren Sara Sommerfeld; Åtta exklusiva platser; måndagen den 15 maj.

Alla Hjärtans Weekend

Alla Hjärtans SPA

Våra berömda Vigelandkatter är tillbaka efter ett års varsam renovering. Detta firas med att Högberga Vänner bjuder in till en härlig föreläsning med Osloguiden och Vigelandskännaren Richard Klingspor. Lördagen den 21 februari kl 14-16.

Giving People ❤️

Vår julklapp ska göra en skillnad! Tack Giving People för ert oerhört viktiga arbete för att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Självklart vill vi stödja er på vägen mot er vackra vision.

Avsmakning bröllopsmeny

Varmt välkommen till minimässa och provsmakning av bröllopsmenyn, fredagen den 10 mars 2023. Inbjudan gäller alla brudpar som har bröllop inbokat hos oss under 2023 – men det finns även ett antal platser till er som går i bröllopstankar men ännu inte bokat.

Ölprovning

Ölprovning de luxe – signerat Jankopodden

Ny aktivitet! Varmt välkomna till en ölprovning utöver det vanliga tillsammans med Jan-Erik “Janko” Svensson, Sveriges ledande ölexpert och moderatorn Peter Axelsson, mångårig programledare på SVT.