The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Inbjudan!

Våra berömda Vigelandkatter är tillbaka efter ett års varsam renovering. Detta firas med att Högberga Vänner bjuder in till en härlig föreläsning med Osloguiden och Vigelandskännaren Richard Klingspor. Lördagen den 21 februari kl 14-16. 

Vigelandkatterna. Två stora ”järndjur” som sedan 1912 prytt vår vackra trädgård. Det var vår byggherre Klas Fåhræus som en gång beställde dessa av sin vän och Norges store skulptör Gustav Vigeland. De påminner oss om det unika konstsamlarhem som detta en gång var.

I över 100 år har dessa smidesjärnkatter vaktat vår trädgård. Men det har kostat på. Väder och havsvind har bidragit till att de skadats hårt av rost och det fanns risk att de skulle gå förlorade för eftervärlden. Nu är de dock återställda och kan nu, med kontinuerlig omvårdnad, fortsätta att fräsa mot varandra i evig tid.

Richard Klingspor är Osloguiden och Vigelandskännaren som vet det mesta om Vigeland och den 21 januari kommer han till oss på Högberga och berättar historien om Vigeland samt kring ”järndjuren” som Vigeland kallade dem, om restaureringen och om helt nyupptäckta detaljer kring katternas historia.

Arrangör är vänföreningen Högberga Vänner.

Afternoon Tea

Välkomna lördagen den 21 januari till Högberga Gård kl. 14.00 – 16.00
Det bjuds först på Afternoon tea och därefter tar Richard vid. Vi kommer också att gå ut och hälsa på katterna.

Anmälan: marita.delvert@ kalejdo.se eller tel: 073 673 0313 senast 15 januari.
Avgift:130 kr till plusgirokonto 63 49 95 – 5 eller bankgirokonto BG 845-042.

Vigeland Katter

Fler nyheter

Yoga vid havet

Dagsretreat och SPA

Välkommen till vårens retreat på Högberga Gård – en heldag fylld av återhämtning, livsnjutning och själsligt välmående. Lördagen den 27 april bjuds det på yoga, SPA, Soul session, Meditation och ett smarrigt Afternoon Tea.

Påskweekend på Högberga Gård

Påskfirande

Under påskhelgen håller vi öppet för saltstänkta weekendupplevelser långfredag och påskafton; 29 och 30 mars. Njut en riktigt god helg fylld med vårkänslor, bad under bar himmel och fantastisk mat och dryck. Fri entré till Högberga Havs-SPA

Avsmakning bröllopsmeny

Varmt välkommen till minimässa och provsmakning av bröllopsmenyn, fredagen den 8 mars. Inbjudan gäller alla brudpar som har bröllop inbokat hos oss under 2024 – men det finns även ett antal platser till er som går i bröllopstankar men ännu inte bokat.

Alla Hjärtans Weekend

Alla Hjärtans SPA

Exklusivt erbjudande på Alla ❤️ Dag. Överraska din kära med en skön dag/kväll i kärlekens tecken. Njut tillsammans av himmelska bad under bar himmel, bastu, jacuzzi, romantisk middag, mys vid brasan och skön relax.

Herrgårdsweekend på Högberga Gård vid havet och Stockholms skärgård

Statliga avtalet

Högberga Gård är ett av de konferenshotell som åter blivit utvalda vid Kammarkollegiets upphandling av konferenstjänster.

Vin från Högberga Vinfabrik

Tre nya viner från Högberga Vinfabrik

Premiär för Clairet samt nylansering av Superiore 2017 och Merlot 2019. Våra vinmakare gör alltid ”Så gott de kan”

Vinprovning Lidingö

Unik vinprovning

Högberga Vinfabrik presenterar en unik vertikalprovning av 15 årgångar samt Naturvin vs. traditionellt vin. Lördagen den 10 februari 2024.

Insamling Julklappar

Julklappsinsamling

Från och med den 1 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar. Vår insamling sker i år i nära samarbete med Giving People…

Svanenmärkt hotell

Ny Svanencertifiering

Stolta som Svanar! Så känner vi efter att åter igen få ta emot certifikatet efter att vi, med berömt godkänt, klarat Svanens nya tuffa krav. Svanen har under de senaste åren…

Janne Schaffer

Janne Schaffer – A music story – 15/10

Efter fullsatta hus runt om i Sverige, ger Janne Schaffer en exklusiv söndags-föreställning här på Högberga Gård där han tar oss med på en resa genom över 40 år som musiker och artist.

Stockholms Auktionsverk

Värderingsdag med Stockholms Auktionsverk

Träffa Li Pamp tillsammans med konstspecialist Victoria Svederberg och smyckesspecialist Sandra Johansson när de besöker oss för fri värdering och inlämning till kommande auktioner.

Yoga

Yoga och söndagsfrukost

Den 3 september kör vi i gång med våra populära morgonyoga-pass igen. Efter klassen väntar en lång, härlig söndagsfrukost i herrgården eller på terrassen.