Sparris- och Rieslinghelg
Klara, färdiga, VÅR! Friskt, fruktigt och fräscht. Syrat, blommigt och färskt. Välkommen till en weekend där mat och dryck får både gäster och smaklökarna att dansa.
Kvällen bjuder på;
^ Bakad vit sparris, lättrökt gös, Sandefjordsås, forellrom, gräslök, ramslökskapris, dillolja
^^ Kolgrillad grön sparris, tartar på mjölkko, talgrostade solrosfrön, picklad silverlök, persiljemajonäs
^^^ Bakad torskrygg, AAA sparris, vitvinssås monterad med brynt smör, picklad kålrabbi, fänkål, blommor och krasse
^^^^ Fläder och päronsorbet, jordgubbskräm, mousse med vanilj och fläder, sallad på jordgubbar
Till denna kväll har vi handplockat fantastiska Riesling-viner, från olika regioner med olika karaktärer. Från Tyskland krispigt och ungt till Alcase där Riesling är kungsdruvan. Över till nya världen som bjuder en mer generös stil med djupare, mognare ton.
Sparris = Den kungliga grönskan
Riesling = Den perfekta kombinationen med sparris
I weekendpaketet ingår;
- Fördrink med tilltugg serveras i Kinarummet eller på solterrassen från kl 17.00
- Fyrarätters middag med fyra spännande viner
- Del i dubbelrum
- Entré till Högberga Havsspa
- Serverad herrgårdsfrukost

Välkommen att boka din weekend här »

Fler nyheter

Konstrundan 14-16 april
Välkommen till Vårsalong – Öppna Ateljéer, den 14-16 april. Hos oss möter ni Lidingö-konstnärerna Leif Ahrle, Marie von Kraemer och Jonas Torstensson som ställer ut sin fantastiska konst under rubriken ”Tillbaka”. Detta och mycket mycket mer…

Kurs med Sara Sommerfeld
Kommunikationskurs – Kommunikation genom skådespelarteknik. Välkommen att vässa dina kommunikationsverktyg tillsammans med skådespelaren Sara Sommerfeld; Åtta exklusiva platser; måndagen den 15 maj.

Alla Hjärtans SPA
Våra berömda Vigelandkatter är tillbaka efter ett års varsam renovering. Detta firas med att Högberga Vänner bjuder in till en härlig föreläsning med Osloguiden och Vigelandskännaren Richard Klingspor. Lördagen den 21 februari kl 14-16.

Inbjudan!
Våra berömda Vigelandkatter är tillbaka efter ett års varsam renovering. Detta firas med att Högberga Vänner bjuder in till en härlig föreläsning med Osloguiden och Vigelandskännaren Richard Klingspor. Lördagen den 21 februari kl 14-16.

Giving People ❤️
Vår julklapp ska göra en skillnad! Tack Giving People för ert oerhört viktiga arbete för att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Självklart vill vi stödja er på vägen mot er vackra vision.

Avsmakning bröllopsmeny
Varmt välkommen till minimässa och provsmakning av bröllopsmenyn, fredagen den 10 mars 2023. Inbjudan gäller alla brudpar som har bröllop inbokat hos oss under 2023 – men det finns även ett antal platser till er som går i bröllopstankar men ännu inte bokat.

Ölprovning de luxe – signerat Jankopodden
Ny aktivitet! Varmt välkomna till en ölprovning utöver det vanliga tillsammans med Jan-Erik “Janko” Svensson, Sveriges ledande ölexpert och moderatorn Peter Axelsson, mångårig programledare på SVT.

Våra gäster är bäster!
Ni, kära gäster, har hjälpt oss att skapa goda och vackra ringar på vattnet. Genom att välja ”Skip cleaning av hotellrummet” har vi tillsammans samlat in 10 tkr till Race For The Baltic. Applåder!

Godhet under våra granar
Favorit i repris!! Från och med den 2 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar. Vår insamling sker i nära samarbete med Lidingö Stad.

Yoga & söndagsfrukost
Under utvalda söndagar bjuder vi in till en ovanligt skön yogaklass (max 10 personer) framför brasan i det legendariska Kinarummet. Efter en timmes närvaro i kropp och själ väntar en härlig frukostbuffé.

Yoga med njutsikt
Välkommen till Högberga Yoga. Här väcker vi kropp och sinne, pausar med rörelse i stillasittandet, andas och mediterar för att hitta närvaron. Alltid med himmel och hav som storslagen kuliss.

Nytt naturvin – release
Nu lanserar våra vinmakare i Högberga Vinfabrik sitt andra naturvin; Högberga Natur 2021. Vinet är tillverkat här hos oss på Lidingö, av ekologiska, handskördade druvor från Toscana och blir ett välsmakande tillskott i vår restaurang.