The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Vinprovning Lidingö

Vertikalprovning med Högberga Vinfabrik

Unik vinprovning

Lördagen den 10 februari 2024.

Högberga Vinfabrik presenterar en unik vinprovning av 15 årgångar samt Naturvin vs. traditionellt vin

Högberga Vinfabrik, Sveriges första toscanska vinfabrik, är stolta över att bjuda in vinälskare till en enastående vinprovning hos oss på Högberga Gård. Lördagen den 10 februari firas 15 år av passionerat vinhantverk som tar dig med på en smakresa som du sent ska glömma.

vinmakare på Högberga Vinfabrik

En unik resa genom tiden

15 Årgångar

Vi öppnar vår skattkista och ger dig möjlighet att smaka på hela 15 årgångar av våra egentillverkade viner. Druvorna har vi handplockat i Toscana och vinifiering och lagring har ägt rum på Lidingö. Det är en sällsynt chans att utforska utvecklingen och upptäcka subtila nyanser som tid ger. Många av dessa unika viner kommer även att vara tillgängliga för beställning via Systembolaget som privatimport.

 

Naturvin vs. Traditionellt vin

En smakduell

Här presenterar vi två viner som är tillverkade med samma druvor och samma årgång, men med olika metoder. Det ena vinet är ett naturvin, jäst på sin egen jäst, medan det andra är producerat som ett traditionellt vin med tillsatt jäst och jästnärsalt. Här ges en unik möjlighet att utforska skillnaderna i smak och upptäcka om naturvin kan lagras med samma elegans som traditionellt vin.

 

Vinmakarna

En personlig gåva från Per & Johan

Garagevin

Våra historiska rötter går ännu djupare. Här får du chansen att smaka på de allra första vinerna som gjordes i mormors garage, innan Högberga Vinfabrik såg dagens ljus. Dessa speciella viner bjuder Johan och Per personligen på. De kan inte beställas och du dricker dem på egen risk :-).

Blåbär – En smak av svensk natur
Som avrundning på provningen får du avnjuta vårt blåbärsvin, blåbärsbubbel samt vår blåbärsgrappa.

Boka din plats

Vinmakare Johan Zälle håller själv i denna exklusiva vinprovning. Boka din plats nu och följ med på en oförglömlig resa i vinhantverkets värld; från mormors garage till din vinkällare.

När, var, vad

När: Lördagen den 10 februari kl 13.00-14.45 samt 15.00-16.45.
Var: På Högberga Gård
Ingår: 20 viner provas
Pris inklusive moms: 595 kr per person

Fler nyheter

Yoga vid havet

Dagsretreat och SPA

Välkommen till vårens retreat på Högberga Gård – en heldag fylld av återhämtning, livsnjutning och själsligt välmående. Lördagen den 27 april bjuds det på yoga, SPA, Soul session, Meditation och ett smarrigt Afternoon Tea.

Påskweekend på Högberga Gård

Påskfirande

Under påskhelgen håller vi öppet för saltstänkta weekendupplevelser långfredag och påskafton; 29 och 30 mars. Njut en riktigt god helg fylld med vårkänslor, bad under bar himmel och fantastisk mat och dryck. Fri entré till Högberga Havs-SPA

Avsmakning bröllopsmeny

Varmt välkommen till minimässa och provsmakning av bröllopsmenyn, fredagen den 8 mars. Inbjudan gäller alla brudpar som har bröllop inbokat hos oss under 2024 – men det finns även ett antal platser till er som går i bröllopstankar men ännu inte bokat.

Alla Hjärtans Weekend

Alla Hjärtans SPA

Exklusivt erbjudande på Alla ❤️ Dag. Överraska din kära med en skön dag/kväll i kärlekens tecken. Njut tillsammans av himmelska bad under bar himmel, bastu, jacuzzi, romantisk middag, mys vid brasan och skön relax.

Herrgårdsweekend på Högberga Gård vid havet och Stockholms skärgård

Statliga avtalet

Högberga Gård är ett av de konferenshotell som åter blivit utvalda vid Kammarkollegiets upphandling av konferenstjänster.

Vin från Högberga Vinfabrik

Tre nya viner från Högberga Vinfabrik

Premiär för Clairet samt nylansering av Superiore 2017 och Merlot 2019. Våra vinmakare gör alltid ”Så gott de kan”

Insamling Julklappar

Julklappsinsamling

Från och med den 1 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar. Vår insamling sker i år i nära samarbete med Giving People…

Svanenmärkt hotell

Ny Svanencertifiering

Stolta som Svanar! Så känner vi efter att åter igen få ta emot certifikatet efter att vi, med berömt godkänt, klarat Svanens nya tuffa krav. Svanen har under de senaste åren…

Janne Schaffer

Janne Schaffer – A music story – 15/10

Efter fullsatta hus runt om i Sverige, ger Janne Schaffer en exklusiv söndags-föreställning här på Högberga Gård där han tar oss med på en resa genom över 40 år som musiker och artist.

Stockholms Auktionsverk

Värderingsdag med Stockholms Auktionsverk

Träffa Li Pamp tillsammans med konstspecialist Victoria Svederberg och smyckesspecialist Sandra Johansson när de besöker oss för fri värdering och inlämning till kommande auktioner.

Yoga

Yoga och söndagsfrukost

Den 3 september kör vi i gång med våra populära morgonyoga-pass igen. Efter klassen väntar en lång, härlig söndagsfrukost i herrgården eller på terrassen.

Blåbärs-Bubbel

Blåbärs-Bubbel – en ny sensation från Högberga Vinfabrik

Experimentet som blev verklighet! Ingenting kan stoppa våra kreativa vinmakare. Inte ens en pandemi. Nu lanseras Blåbärs-Bubbel 2020.