Vinmakare för en dag
Välkommen in i Sveriges första toscanska vinfabrik! Extrainsatt tillfälle den 26 november! Då öppnar Högberga Vinfabrik åter upp för ”Vinmakare för en dag”. En givande och rolig grundkurs för alla som vill ha mycket mer upplevelse än en vanlig vinprovning.
Du gör ditt eget vin/egen blend och hämtar sedan enkelt ut det på Systembolaget. Den bästa gå-bort-presenten man kan önska ju. Denna aktivitet är verkligen en succé varje gång! Inga förkunskaper krävs.
* Guidad tur i vinfabriken. Hur tillverkas vin? Vi går igenom hur man gör vin på blå druvor samt rosé-vin.
* I ekfatsrummetfår ni smaka på vin under produktion direkt ur ekfat eller cistern.
* Skapa ditt egna vin. Vinmakare Johan Zälle guidar er genom två välkända vinblend Bordeaux- och ny Chianti-blend.
* Din vinblend – Du utgår från tre druvrena viner, Cabernet Sauvignon, Merlot, samt Sangiovese och skapar ditt unika vin
* Tappning – Vi tappar senare upp ditt unika vin på flaskor enligt ditt recept.
* Etikettenskapar du själv med mallar från oss och skriver ut, sätter på flaskorna hemma.
* Måltid – Italiensk delikatesstallrik, tre chark, tre ostar, en pastasallad och bröd – man blir mätt om man inte är stor i maten.
* Mat och vin i kombination.Tillsammans med de italienska delikatesserna går vi igenom syra, tanniner och frukt i vinerna.
* Vin till maten – Till maten provar du tre av våra viner som finns på Systembolaget.
Datum: Då höstens dagar snabbt blev inbokade finns du möjlighet till ett extrainsatt datum; lördagen den 26 november
Tid: Kl 12.00 samt kl 16.00
Pris: 995 kr
Aktiviteten pågår cirka 3-4 timmar. Läs mer på Vinfabrikens egna hemsida »
Anmälan gör du här »
Varje år plockar vi 10 ton druvor i Toscana och fraktar dem till Lidingö. Växtplats: Maremma sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord. Nederbörden är liten vilket gör att druvans rötter måste söka sig djupt ner för att hitta vatten. Dessa egenskaper ger oss mineralrika viner. Havsvindarna håller vinrankorna fria från fuktproblem. Runt om i området växer basilika, rosmarin och salvia. Detta kan kännas i våra viners örtighet.
Våra härliga vinmakare Per Hallgren, Johan Hjort och Johan Zälle gör alltid ”så GOTT de kan”…
Gudagott tycker vi!
Fler nyheter
Julklappsinsamling 2024
Från och med den 29 november kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgranar. Vår insamling sker i år i nära samarbete med Röda Korset…
Avsmakning bröllopsmeny 2025
Varmt välkommen till minimässa och provsmakning av bröllopsmenyn, fredagen den 8 mars. Inbjudan gäller alla brudpar som har bröllop inbokat hos oss under 2024 – men det finns även ett antal platser till er som går i bröllopstankar men ännu inte bokat.
Utställning ”Gardens” av konstnären Paula Rindborg
När hösten är som mörkast välkomnar vi konstnären Paula Rindborg som kommer lysa upp vårt Högberga med färger, blommor och glädje. Utställningen pågår under 1-28 november – Vernissage den 9 november.
Samverkansträff Lidingö
E.L.I.S – Ett Lidingö i samverkan för klimat och miljö – bjuder in till en samverkansträff med tema; Transporter och mobilitet. Lidingöföretag – Varmt välkomna tisdagen den 22 oktober kl 08.30.
Julbord 2024
Så här tänkte vi att vi skulle starta upp årets hemlagade julbord; Västerbottenpaj, löjrom och ett glas bubbel. Därefter serveras en sexrätters meny i lyxig julkostym där det bjuds det bästa av världar.
Provkörning med övernattning
Högberga Gård + BMW R 18 = sant! Nu kan du provköra din drömhoj och samtidigt njuta en lyxig weekend vid havet på Högberga Gård. Köper du sedan motorcykeln så bjuder Motorrad Center på din herrgårdsvistelse.
Unik vinprovning – Favorit i repris!
Högberga Vinfabrik välkomnar åter till en unik vertikalprovning av 15 årgångar samt Naturvin vs. traditionellt vin. Söndagen den 9 juni 2024.
Ny infraröd bastu
Strålande upplevelser med dubbla hälsoeffekter. Avkoppling, avslappning och avgiftning. Det är tre av de hälsofördelar som följer med den nya bastun.
Framtidssäker affärsutveckling
Onsdagen den 10 april anordnar Knowledge & Passion hållbarhetskonferensen ”Framtidsäkra affärer” här hos oss på Högberga Gård. Kl. 09.00-12.00.
Egg-citing News
Nu tar vi ett fjäderlätt steg mot framtiden och lanserar ett helt nytt koncept som både tacklar risk för äggbrist och bjuder på nya äggstravaganta gästupplevelser. Inget för en chicken.
Konstrundan 2024
Välkommen till Vårsalong – Öppna Ateljéer, den 26-28 april. Hos oss möter ni Lidingö-konstnärerna Leif Ahrle, Marie von Kraemer och Lucien Brongniart som ställer ut sin fantastiska konst. Detta och mycket mycket mer…
Dagsretreat och SPA
Välkommen till vårens retreat på Högberga Gård – en heldag fylld av återhämtning, livsnjutning och själsligt välmående. Lördagen den 27 april bjuds det på yoga, SPA, Soul session, Meditation och ett smarrigt Afternoon Tea.