The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Matsal i restaurangen

Restaurangen

Historisk utsiktsplats för finsmakare sedan 1911

”Vi samlar på fina viner och nöjda gäster”

Restaurangen

Restaurangen är belägen i herrgården och har ett flertal ståtliga matsalar i olika storlekar. Här serveras frukost, lunch och middag och på helgerna dukas det upp med lyxigt afternoon tea. På Högberga Gård är vi gränslösa i våra visioner och jordnära i vårt värdskap. Vi samlar på fina viner och nöjda gäster.
Vi bryr oss om. Idag – och i framtiden.

Tommy Eriksson

Vår matfilosofi

På Högberga Gård arbetar vi utefter säsongens skafferi och med ett genuint hantverk för att framhäva råvarorna. Vår matfilosofi är enkel; Mat ska vara lagad med mycket kärlek. Vi arbetar för en hållbar matproduktion med så lite miljöpåverkan som möjligt och väljer lokala producenter så långt som möjligt.”

för dig!

Matsalar och festsalonger.

Festlokal Galleriet

Galleriet

Galleriet är vår största matsal/festlokal. Kan möbleras i; Långbord 140 personer, E-bord (3 tungor) 120 personer, Rektangulära 100 personer, E-bord (5 tungor) 80 personer, Fyrkantiga 80 personer.

Terrassen vid havet

Terrassen

Terrassen är belägen på herrgårdens baksida. Här kan du insupa havsluften ljuva sommarkvällar och njuta den fantastiska utsikten över Stockholms inlopp. Detta är också mångas favoritplats för frukost och lunch.

Matsal Loggian

Loggian / VIP

I Loggian erbjuds plats för 14 personer. Egen matsal med magnifik havsutsikt åt alla håll.

Lilla Matsalen

Lilla matsalen

Lilla matsalen rymmer upp till 30 personer och bjuder på strålande havsutsikt och vackra detaljer.

Röda Rummet

Röda rummet

Röda rummet ger plats för 10 personer i avskildhet. Högt i tak och bevarade detaljer från förr.

Matsal Mellanrummet

Mellanrummet

Med plats för 10 personer. Originalkakel pryder väggarna i detta vackra rum som för 100 år sedan var frukostrum hos familjen Fåhraeus.

Kinarummet på Högberga Gård

Kinarummet

En av våra mest älskade miljöer är det spektakulära Kinarummet. Några trappsteg ned från Galleriet och du befinner dig i en helt ny värld. Här omsluts du av en lugn men ändå stark atmosfär. Vid den sprakande brasan signerad J.A.G Acke. Uppkurad i en skön fåtölj. Eller i baren som är öppen till sent varje kväll.

Afternoon Tea

Afternoon Tea

Ta med dina vänner, bjud med lilla mamma och ses länge över ett klassiskt Afternoon Tea. Serveras i herrgården på lördagar ​från kl 14.30.

Julbord på Högberga Gård

Julbord

Välkommen att njuta vårt populära, hemlagade, julbord med tradition fr o m den 1 december. Ett julbord som väcker barnslig förväntan och skapar vuxet välbefinnande.

Skaldjursweekend Högberga Gård

Skaldjursweekend

Mat från havet smakar bäst vid havet! ​​Den 30 september dukar vi åter upp med en saltstänkt skaldjurs- och champagneweekend. Fri entré till Högberga Havsspa!

Festdukning

Fest

Vi älskar fest! Fester av alla dess slag. Briljanta baler. Kolossala kalas. Finfina middagar. Flirtiga födelsedagsfester. Ståtliga avtackningar. Temafester. Party med klackarna i taket hela natten. Jubileum. Och förstås bröllop. Eftersom ingen fest är den andra lik finns vår festkoordinator Isabelle alltid till hands och ser till att ni får den perfekta inramningen för en lyckad baluns i 1:a klass. Kontakta henne gärna på [email protected].

bild

En dag att minnas alla dagar”

Bildgalleri.

Upplev delar av Högberga Gård i bild. Titta närmare på; hotellrummen, utsikten och de sköna omgivningarna.