The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Bröllopsdukning på Högberga Gård

Festmeny

Historisk utsiktsplats för finsmakare sedan 1911

Festmeny

Aptitretare

  • Ostron med schalottenlöksvinäger, tabasco, citron
  • Bakad champinjon, bovete, vit soja
  • Jordärtskocka, ankrilette, pepparmajonnäs
  • Gurka, rom, dill
  • Butternutpumpa, rosépeppar
  • Broccoli, dragon, ris

Förrätter

  • Halstrad gös från Hjälmaren, pumpa, stjärnanis, dill, grädde, pumpafrö
  • Smörstekt kammussla, svartrot, oxalis, vitvinsås
  • Tartar på mjölkko, lagrad ost, picklad senap, krassemajonnäs, rispapper

Varmrätter

  • Torskrygg, blomkålsterrin, blomkålskräm, svarvad kålrabbi, blommor, grillad vitvinssås, forellrom samt gräslök
  • Lammrostbiff, gulbetskräm, glaserad gulbeta, dragon, hasselnötter från Piemonte, Gotlandslinser, lammsky med dragonolja
  • Ankbröst, broccolikräm smaksatt med jalapeño, bakad purjolök, persilja och grön chilimajonnäs, rostat bovete, picklad purjolök samt anksky

Desserter

  • Jordgubb och rabarber med yoghurtmousse, mandelbotten, jordgubbskräm, maräng, färska jordgubbar, grön äppelsorbet
  • Pannacotta på ängsyra med blåbärsbavaroise, blåbärskräm, rulltårta, maräng, gräddfilsglass
  • Cremaux på mörk choklad, browniebotten, päron och ingefärskräm, rostad choklad, päronsorbet