Vinfabriken

Konferens & Weekend 15 minuter från Stockholm.

Vinprovning och Vinfabrik

Vi har Sveriges första toscanska vinfabrik. Varje år plockar vi 10 ton druvor i Toscana och transporterar till Lidingö och Högberga Gård. Här gör vi vårt egna toscanska rödvin; Högberga Blend, Högberga Merlot och Högberga San. Upplev Högberga Vinfabrik och följ med på en kulinarisk resa. Det bjuds på besök i vinfabriken där ni får en inblick i hur allt hänger ihop och vi smakar självklart av vårt eget vin.

Vinprovning av toscanska viner enligt nedan.

Vinprovning 1

Högberga Vinfabriks egenproducerade vin (ca 1 timme)
Vi smakar på tre av våra egna viner. Provningen är antingen olika druvor eller/och olika årgångar. Här kommer ni få en bra bild av kvalitén på Högberga Vinfabriks viner.
Pris: 595:-/person (minimidebitering 5 950:-)

Vinprovning 2

Nya Toscana (ca 1 timme)
Vi smakar nya och banbrytande viner från Toscana. Viner som bygger på olika blandningar av druvor som t ex Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah. 
Pris: 795:-/person (minimidebitering 7 950:-)

Vinprovning 3

Toscanas topp (ca 1 timme)
Nu talar vi toppviner från Toscana. Våra vinmakare väljer ut tre aktuella toppviner från vår vinkällare.
Pris: 1195:-/person (minimidebitering 11 950:-)

Vinmakare för en dag - Gör din egen blend

Det här är en givande och rolig aktivitet för er som önskar något mer än en vinprovning. Under denna aktivitet får ni lära er de tre druvsorterna Sangiovese, Cabernet Sauvignon samt Merlot.  Efter genomgång av vinerna och ni bekantat er med druvornas egenskaper så skapar ni er egen blend. Perfekt att göras gruppvis som en teamaktivitet under ledning av vinmakare Johan Zälle.

Självklart ingår även besök i Högberga Vinfabrik med historien om hur vårt vin framställts, och där erbjuds provsmakning direkt ur ekfaten.

För er som önskar köpa er egen blend så kommer ni att buteljera flaskorna, sätta i kork, kapsylera samt göra er egen vinetikett. Efter ca sex veckor finns ert vin att hämta ut på Systembolaget.

Pris:
Gör din egen blend, 595 kr per person (minimidebitering 5 950:-)
Köp din egen blend, 158 kr per flaska

Tidsåtgång ca 1,5 timme

"Vin och vänskap smaka gott, då de gamla blivit."