The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Vinprovning i Högberga Vinfabrik
Vinprovning VinfabrikVinprovning i vinfabriken

Vinprovning och

Vinfabrik

Vi har Sveriges första toscanska vinfabrik. Varje år plockar vi 10 ton druvor i Toscana och transporterar till Lidingö och Högberga Gård. Här gör vi vårt egna toscanska rödvin; Bl a Högberga Blend, Högberga Merlot och Högberga San. Upplev Högberga Vinfabrik och följ med på en kulinarisk resa. Det bjuds på besök i vinfabriken där ni får en inblick i hur allt hänger ihop och vi smakar självklart av vårt eget vin.

Vinprovning av toscanska viner enligt nedan ?

Vinprovning 1

Högberga Vinfabriks egenproducerade vin (ca 1 timme)
Vi smakar på tre av våra egna viner. Provningen är antingen olika druvor eller/och olika årgångar. Här kommer ni få en bra bild av kvalitén på Högberga Vinfabriks viner.
Pris exklusive moms: 595:-/person (minimidebitering 5 950:-)

Vinprovning 2

Nya Toscana (ca 1 timme)
Vi smakar nya och banbrytande viner från Toscana. Viner som bygger på olika blandningar av druvor som t ex Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah. 
Pris exklusive moms: 795:-/person (minimidebitering 7 950:-)

Vinprovning 3

Toscanas topp (ca 1 timme)
Nu talar vi toppviner från Toscana. Våra vinmakare väljer ut tre aktuella toppviner från vår vinkällare.
Pris exklusive moms: 1195:-/person (minimidebitering 11 950:-)

Vinmakare för en dag – Gör din egen blend

Det här är en givande och rolig aktivitet för er som önskar något mer än en vinprovning. Under denna aktivitet får ni lära er de tre druvsorterna Sangiovese, Cabernet Sauvignon samt Merlot.  Efter genomgång av vinerna och ni bekantat er med druvornas egenskaper så skapar ni er egen blend. Perfekt att göras gruppvis som en teamaktivitet under ledning av vinmakare Johan Zälle.

Vinblenden tappa​s sedan upp av vår vinmakare och vinflaskorna kan efter ca 6 veckor hämtas ut på Systembolaget Torsplan, Globen eller Lidingö. Beställs i vinlådor om 6, 12, 18, 24… för 250 kr per flaska (ink moms).​ ​Ni får en mall för att göra er egen etikett till flaskorna.

Självklart ingår även besök i Högberga Vinfabrik med historien om hur vårt vin framställts, och där erbjuds provsmakning direkt ur ekfaten.

Pris exklusive moms:
Gör din egen blend, 595 kr per person (minimidebitering 5 950:-)

Tidsåtgång ca 1,5 timme

För privatpersoner hänvisar vi till Vinfabrikens erbjudande som du finner här »

Vinprovning i Högberga Vinfabrik

På 15 minuter

Vi tar er med på ett besök i Sveriges första toscanska vinfabrik där ni får prova vårt egentillverkade vin. Druvorna har vi plockat i Toscana – vinet görs hos oss på Lidingö. Aktiviteten passar perfekt som fördrink innan middagen.

Pris​: 150 kr per person

Winebuilding

Wine-building

Det här är en givande och rolig aktivitet för er som önskar något mer än en ovanlig vinprovning. Vinmakeri och teambuilding i ett. Så här går det till:

1. Vinmakare Johan Zälle guidar hela gruppen genom två välkända högklassiga vinblends.
2. Han förklarar hur de tre druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese påverkar vinets upplevelse.
3. Hela gruppen delas in i mindre grupper om tre-fyra personer ​som tillsammans skapar en egen unik vinblend.
4. När grupperna kommit fram till sitt resultat ​smakas vinet av alla – Om det är fyra grupper smakar varje deltagare alltså av fyra olika vinblends.
5. Avsmakning sker, utan att veta vilken grupp som skapat vilket vin, och därefter poängsätter deltagarna de olika vinblandningarna.
6. Det vin som får högst poäng vinner.
7. Det vinnande vinet tappa​s sedan upp av vår vinmakare och vinerna hämtas ut på Systembolaget Torsplan, Globen eller Lidingö. Detta görs via privatimport, det hjälper vi till med. Det brukar ta ca sex veckar innan leverans sker.

Pris exklusive moms:
Wine-building, 595 kr per person (minimidebitering 5 950:-)
Köp er egen blend, 250 kr per flaska (ink moms). Beställs i vinlådor om 6, 12, 18, 24…

Tidsåtgång ca 1,5 timme

Högberga Havs-SPASäl-safari

Mer att välja

Lugna, avkopplande stunder i relaxen, en solhälsning i soluppgången eller laga mat tillsammans med våra skickliga kockar i matstudion. Tavelmålning på terrassen eller i konstgalleriet, en fartfylld tur med RIB-båt ut till skärgårdens klippor för att möta sälar.